Bandor Éva csillaga a komáromi Hírességek Sétányán

Bandor Éva csillaga a komáromi Hírességek Sétányán

Bandor Éva csillaga a komáromi Hírességek Sétányán Vataščin Péter2024. 04. 29., h – 18:34 Komárom |

Bandor Éváé a negyedik csillag a komáromi Tatra Mozi bejárata előtt látható Hírességek Sétányán, amelyet ő maga leplezett le hétfő délután.

A megtiszteltetés közvetlenül azután érte a Komáromi Jókai Színház színészét, hogy a hétvégén elnyerte a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díját is a legjobb női mellékszereplő kategóriájában. „Ez majdnem olyan, mint Los Angeles” – fogalmazott Bandor Éva a csillag leleplezése után.

Hírdetés

A színésznőt először Keszegh Béla komáromi polgármester méltatta. Mint mondta, nem is tudja, mihez gratuláljanak neki először, mert már több elismerést is kapott. “A magunk, elsősorban az önkormányzat részéről nagyon örülünk, hogy így képviseli a városunkat” – tette hozzá Keszegh a díjak kapcsán. Elmondta még, hogy a csillagok alapanyagául szolgáló köveket mindig Ryšavý Boldizsár, a mozi tulajdonosa választja ki. Ezúttal, mivel Bandor Éva különösen vonzódik Olaszországhoz, olivaszínű és mediterrán jellegű a csillag textúrája. Az önkormányzat támogatásával az érdeklődők díjmentesen megnézhették a moziban a Gyerekek (Deti) c. filmet, amelyért a színésznő 2015-ben megkapta a legjobb női mellékszereplő díját a V. Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon.

Bandor Éva művészetét Szabó G. László, a Vasárnap munkatársa méltatta. Többek közt arról beszélt, Komárom a sajátjának tekintheti őt, még akkor is, ha a színésznő sok más dél-szlovákiai településhez is kötődik. „A horgonyt mégis itt engedte le, a Komáromi Jókai Színházban” – szögezte le. Mint fogalmazott, egy fontos vagy súlyos szerepe sem fogott ki rajta, s „úgy ölti magára a figurát, hogy a nyolcadik bőrévé válik, természetesen viseli, eggyé válik vele”. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Bandor Éva művészként Komárom mellett Pozsonyban, Budapesten és Prágában is jelen van, ami nem kis teljesítmény.

A Hírességek sétányát 2021-ben alapították. Ekkor kapta meg az első csillagot a komáromi születésű Ivan Reitman amerikai filmrendező. 2022-ben aztán Kaszás Attila, 2023-ban pedig Mokos Attila színészek neve került fel a mozi előtti járdára. Idén már a városi képviselő-testület döntött arról, hogy ki lesz a következő, Komáromhoz is kötődő filmes a sorban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »