Választás: eddig 55 ezerért lakott a Várban Palkovics, most már szívesen fizetne többet is

Választás: eddig 55 ezerért lakott a Várban Palkovics, most már szívesen fizetne többet is

Mindössze havi 55 ezer forintos bérleti díj fejében lakik Palkovics László innovációs miniszter egy 63 négyzetméteres lakásban budai Várban. Az I. kerület október 13-án új, ellenzéki polgármestert kapott V. Naszályi Márta személyében, a kormánytag pedig most arról beszélt az atv.hu-nak, hogy

kész magasabb bérleti díjat is fizetni.

Palkovics azonban hozzátette azt is, hogy szerinte a bérleti szerződések felülvizsgálatát csak úgy illene elvégezni, ha az mindenkire kiterjedne, a volt szocialistákra is.

Az új kerületvezető szerint Nagy Gábor Tamás eddigi fideszes polgármester önkényes döntésekkel egy titkos bizottság javaslata alapján döntött a Várban lévő lakásbérleményekről. Így jutottak a polgármester családtagjai és mások is olcsón albérletekhez a Várban, frekventált helyeken.

Hírdetés

Egy teljesen új rendszert szeretnének kialakítani, ami méltányos és igazságos  – mondta a polgármester.

Palkovics egyébként tiltakozás helyett inkább helyeselte a szerződések felülvizsgálatát, hozzátéve, hogy

Ő szívesen fizet magasabb bérleti díjat is, szívesen fizetett volna eddig is többet.

A miniszter még civil korszakában, 2013-ban szerzett bérleti jogot az önkormányzattól, és azt mondta, a lakást nekik kellett felújítaniuk, mert vizesedett, nem volt fűtés, és rosszak voltak a nyílászárók is. Palkovics bevallása szerint 20 millió forintot költött az ingatlanra, ami ettől még önkormányzati tulajdon maradt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »