Új katolikus lelkipásztori centrum épül a vietnámi fővárosban

Új katolikus lelkipásztori centrum épül a vietnámi fővárosban

Új, nagyméretű lelkipásztori centrum építését kezdték meg Hanoiban. A központ alapkőletételénél jelent volt Joseph Vũ Văn Thiên helyi érsek a segédpüspökével, számos pappal és jótevővel együtt.

Hanoi érseke köszöntő beszédében a leendő központ feladatain túl annak szimbolikus jelentőségére is utalt, hiszen látható jele lesz Isten országa küldetésének a helyi egyház számára. Ennek jegyében kell a híveknek tanúságot tenniük Isten irgalmasságáról és a keresztény értékekről. Ezek közül Văn Thiên érsek hármat emelt ki, melyekre az új centrum küldetése épül: bizalom az isteni Gondviselésben, a helyi katolikus közösség szeretete és a hitélet gyarapodása. Az érsek imádságra buzdította a híveket, hogy a főegyházmegye népe váljon a szeretet és az egység családjává az örömhírről szóló tanúságtételen keresztül. 

Az egyszerű vonalvezetésű új épületegyüttes a béke légkörét árasztja majd, mint az egykori kolostorok tették, belső udvarával pedig a teremtett világ megőrzésére emlékeztet. Az udvar közepére szánják Szent Józsefnek, az egyházmegye védőszentjének a szobrát. A nyolcszintes épület igazi lelkipásztori centrum lesz, ahol konferenciákat, továbbképzéseket, lelkigyakorlatokat is lehet tartani. Egyszerre háromszáz embert tud befogadni különféle rendezvényeken, központi kápolnájában pedig akár négyszázan is részt vehetnek a szentmiséken és egyéb imádságokon. A tervek szerint két év alatt befejezik az építést, melynek költsége több mint 8,5 amerikai millió dollár.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Archdiocese of Hà Nội

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »