Több ezer járműre csapott le a rendőrség

Több ezer járműre csapott le a rendőrség

A rendőrök az egyhetes akció során 3230 nehéz tehergépkocsit és 481 autóbuszt ellenőriztek.

A “Tispol Truck & Bus” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés során főként a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták. Február 18. és 24. között 3230 nehéz tehergépkocsit és 481 autóbuszt ellenőriztek, és 896 jogsértést állapítottak meg – közölte a rendőrség.

Hírdetés

Azonnali közlekedési korlátozást hét nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 109, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 136, okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt pedig 73 alkalommal kellett intézkedni. Öt tehergépkocsi-vezetőnél merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 80-szor a sofőr vagy utasa nem használta a biztonsági övet.

A megengedett legnagyobb sebességet 215 járművezető lépte túl.

Az autóbusz-vezetők közül 17 nem tartotta be a sebességhatárt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 8, okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 9 alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek – olvasható a közleményben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »