Tavaszra elkészül az R7-es gyorsforgalmi út két szakasza

Jövő tavaszra elkészül az R7-es gyorsforgalmi út Egyházgelle és Pozsony közötti két szakasza, közölte a D4R7 Construction. Az Egyházgelle és Dénesd közötti ötös szakasz építése halad a legjobban, jelentette ki Juan José Bregel, a D4R7 Construction vezérigazgatója.

„Tavaszra feltehetően befejezik, csakúgy, mint a négyes szakaszt, és fokozatosan át lehet adni őket a forgalomnak” – erősítette meg Ľudovít Naď, a D4/R7-projekt külső szakértője.  Mint hozzátette,

Hírdetés

„Természetesen van még tennivaló bőven, le kell fektetni az útburkolat legfelső rétegét és kiépíteni a csapadékelvezetést” – tette hozzá Naď.

A pozsonyi körgyűrűt a spanyol Cintra társaság vezette konzorcium építi a Zero Bypass Limiteddel és a D4R7 Constructionnal, PPP-projekt keretében. Befejezése után 30 éven át fogja üzemeltetni, amiért az állam évente 52,8 millió eurót fizet, a végösszeg 1,76 milliárd euró lesz. A projekt része a Járfalu és Récse közti 27 kilométeres autópálya-szakasz, és az R7-es Főrév és Egyházgelle közötti 32 kilométeres szakasza is.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »