„Tadááám! Ti kértétek, mi összeraktuk!” – A bencések az idei évben is adventi playlisttel segítenek

„Tadááám! Ti kértétek, mi összeraktuk!” – A bencések az idei évben is adventi playlisttel segítenek

2018 után, a bakonybéli Szent Mauríciusz-monostorban élő bencések az idei évben is playlisttel leptek meg bennünket. Facebook-oldalukon ajánlják az adventi elmélyülést segítő, általuk összeállított YouTube-playlistet.

A december 10-én közétett posztjukban ezt írták: „Tadááám! Ti kértétek, mi összeraktuk! Itt a szerzetesek adventi playlistje, hogy hallgathassátok. Idén is egy komoly- és egy könnyűzenei blokknak örülhettek. Jó zenehallgatást! Osztani ér!”

A bakonybéli bencések klasszikus YouTube-listáján 20 szám van, a könnyedebb 18 trackből áll. Így mind a klasszikus zenét, mind a rockot, dzsesszt kedvelők inspirálódhatnak a népszerű videómegosztó portálon összeállított, egysíkúnak egyáltalán nem nevezhető listákból.

Hírdetés

A klasszikus listán több gregorián darabot, kórusművet és kamarazenei felvételt hallgathatunk meg, többek között a King’s College énekkara, a londoni Szent Pál-katedrális kórusa, a budapesti Monteverdi Kórus és az Ausculta Quartet előadásában, készülvén az Úr érkezésére.

Az adventi jazz- és rocklistára többek közt a The Brothers Bright, az Atlantic Five Jazz Band, a The Piano Guys és a Pink Floyd számai kerültek. De helyet kapott rajta az amerikai klasszikus heavy metal-szám a Panterától (Cemetery Gates) is.

Forrás és fotó: Szent Mauríciusz-monostor Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »