Szétesőben a Demokratapát Galkoék partizánakciója miatt

Szétesőben a Demokratapát Galkoék partizánakciója miatt

Róbert Buček, a Demokratapárt (DS) szóvivője távozott posztjáról, miután a Ľubomír Galkohoz kötődőt, DS színeiben választáson induló egykori SaS-es képviselők ma támogatták a Smer és az SNS rendkívül ülésének megnyitását – önmagában az ĽSNS kevés lett volna, így lényegében ők döntötték el az ülés sorsát.

„Nem védhetik a védhetetlent” – írta facebook-bejegyzésében Buček, hozzátéve, hogy fontosnak tartja a kormányváltást és a „korrupciós maffia erők” felszámolását, de lojalitása ellenére nem vehet részt valamiben, „ami újra és újra öngólt rúg”.

Hírdetés

A DS elnöke, Kravčík felszólította Galkoékat, hogy lépjenek vissza a párt választási listájáról a történtek után, ha nem teszik, akkor, a párt elnöksége fogja őket erre kényszeríteni. Galkoék nem csináltak tragédiát a bejelentésből, az ő értelmezésük szerint „beszámolóval tartoznak a DS elnökségének” mai tettükről.

Nyugalmuk nem véletlen. A DS a korábbi felméréseken a mérhetetlen kategóriába esett. A párt elnökségében Galkoék négy, Kravčík öt helyet ellenőriz, de a párt által kampányra felvett 95 ezer eurónyi kölcsön nagy része Galkoéktól származik.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »