Simicskó: A honvédség a haza védelmére alakult és erősödik napjainkban is

A honvédség túlélését a legnehezebb történelmi időszakban is, a hazaszerető és a magyar honvéd eszmeiségéhez hű tisztikar tette lehetővé. Honvédség, mert nem hódító harcra, hanem a haza védelmére alakult és erősödik napjainkban is.

A honvédség túlélését a legnehezebb történelmi időszakban is, a hazaszerető és a magyar honvéd eszmeiségéhez hű tisztikar tette lehetővé. Éppen száz évvel ezelőtt alapították meg a Magyar Királyi Honvéd Hadiakadémiát.

Hírdetés

Trianon után nehéz volt bármilyen katonai jellegű képzést létrehozni. Éppen ezért volt nagy előrelépés, hogy a Magyar Királyi Honvéd Hadiakadémia létrejöhetett – mondta Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a hadtudományok doktora a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Hozzátette, az akadémia továbbvitte a Ludovika hagyományait, így egységes, nemzeti tisztképzést szerveztek meg.

Kiemelte, fontos volt, hogy a hazaszeretetből és a katonai ismeretekből is megfelelő oktatást, felkészítést kaptak a tisztek, annak érdekében, hogy, a magyar katonai értékeket, hagyományokat továbbvigyék.

A mostani világ igen sajátos, a különböző nemzetek, különböző országok érdekeink megjelenése uralja a hadászat világát – emelte ki. Hozzátette, ma már a negyedik generációs hadviselés világát éljük, az úgynevezett hibrid hadviselését, ami azt jelenti, hogy a technika, a technológia minden eszközét fel lehet használni a hadászatban, bizonyos érdekek eléréséhez, nyomásgyakorlásra, káoszteremtésre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »