Őszi vásárolgatás Csilizközben – Egy őstermelői piac színei képekben

Őszi vásárolgatás Csilizközben – Egy őstermelői piac színei képekben

Nyitókép: Laky Erzsébet

Vidámság, beszélgetés, válogatás… Többek között ezek jellemezték a szombati eseményt.

Újfent megnyitotta kapuit a közkedvelt Csilizközi Őstermelői Piac. A Csiliznyárad községben található Platán Panzió területén tartott vásárra nagyon sokan érkeztek szeptember harmadik szombatján. A látogatók örömmel nézelődtek a színes, gazdag kínálat között. Volt minden, mire embernek szüksége lehet…

Zöldségből, gyümölcsből, pékáruból, ínyencségekből, kézműves alkotásokból, csilliszószokból és mézből se volt hiány. Különlegességnek számítottak többek között a díszített seprűk, a kreatívan újrahasznosított, hulladékpapírból készült kiegészítők/laptop- és mobiltokok/faliórák, valamint a látványos jegyzetfüzetek.

A portékáknál, terményeknél, dekorációknál persze az ősz beköszönte is megmutatkozott, mint ahogy az árusító helyek díszítésénél, vagy az otthonainkba vásárolható kiegészítőknél is.

Természetesen, a piacról most sem maradhattak el az élő állatok. A legkisebbek vidáman simogatták a nyulakat… A vásárlók már készülnek a hideg érkeztére, így gondosan válogattak a mézkínálatban. Nem feledkeztek meg főztjeik ízesítéséről sem, ezérr a szószkészítők tanácsai iránt is volt igény.

A szeptember 19-i csilizközi piac résztvevői láthatóan jól érezték magukat, megtelt kosaraikkal várva a következő alkalmat. Többször is hallható volt, mennyire sajnálnák, ha a kormány még ezt a kimozdulási lehetőséget is megvonná tőlük.

Hírdetés

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »