Összefogásra buzdítottak a Székelykő lábánál

Összefogásra buzdítottak a Székelykő lábánál

Az összefogás és összetartozás erejének fontosságára hívták fel a figyelmet a Fehér megyei Torockón tartott Duna-napon, amely kulturális programokkal várta a résztvevőket szombaton.
Egész napos kulturális programot kínált a település lakóinak és az odalátogatóknak.szombaton a Fehér megyei Torockón a Duna-nap, amelyet ötödízben szervezett a Duna Médiaszolgáltató Zrt. A rendezvényre küldött üzenetében Kövér László, az Országgyűlés elnöke úgy vélte: a torockói Duna-ház újraszületése, eredménye és jelképe is a magyar összefogásnak – írta az MTI.

fogalmazott Kövér László, akinek üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára olvasta fel.

Hírdetés

Amint Kövér László levelében felidézte, a 2010-ben elfogadott nemzeti összetartozás törvényével “remélhetőleg végleg lezárult a magyar nemzetet kiszolgáltató állam korszaka, és megnyílott a nemzetet szolgáló és oltalmazó állam újjáépítésének folyamata”. Úgy vélte, az összetartozásról szóló törvény abból a meggyőződésből indul ki, hogy “jövőt építeni sem a mások által belénk sulykolt bűntudatra, sem az önmagunkon elhatalmasodott sérelmi tudatra nem lehet”. A házelnök szerint a magyarság csak a nemzeti összetartozás erejével haladhatja meg tragikus trianoni örökségét.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Sir Bryan Cartledge angol történész, egykori budapesti nagykövet magyar történelemkönyve előszavából idézte:

azért illeti tisztelet a magyar karaktert, mert a történelem viharában mindig képes volt megmaradni, és megújulni.

“Megmaradunk, ha beszéljük továbbra is édes anyanyelvünket, megmaradunk, ha őrizzük hagyományunkat és megőrizzük keresztény hitünket” – jelentette ki a vezérigazgató, majd Kossuthot idézve hozzátette: veszve csak az a nemzet lehet, amelyik lemondott önmagáról.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »