Orbán Viktor: nagy változás előtt áll a világ

Orbán Viktor: nagy változás előtt áll a világ

Sikerült megerősíteni minden tekintetben Magyarország és az Egyesült Államok stratégiai szövetségét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután hazatért Washingtonból, ahol előző nap Donald Trump amerikai elnökkel tárgyalt.

A kormányfő – az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán és egy új Renoir-festmény beszerzésének bejelentésén – a tegnapi találkozót értékelve azt mondta: “jól mértük fel a helyzetet valamikor a 2010-es évek elején”.

Világos, hogy nagy változások előtt áll a világ, és “ennek a szelét hamarosan érezni is fogjuk”

– kommentálta a megbeszélést Orbán Viktor. A miniszterelnök Facebook-oldalán hosszabban is beszélt az előző napi találkozóról.

Hírdetés

A miniszterelnök a közelgő európai parlamenti (EP-) választásról is ejtett néhány szót, úgy fogalmazva, hogy a magyaroknak kultúrájuk megőrzése a tét.

Szavai szerint ma Európát olyan emberek vezetik, akik “nagy hívei a kulturális önfeladásnak”, akik “nem bánják, ha a kontinensünk kulturálisan feladja magát”, hiányzik a gondolkodásukból az a dimenzió, amely ahhoz szükséges, hogy Európa meg tudja védeni kulturális identitását.

Márpedig a magyaroknak semmi sem fontosabb annál – mondta -, minthogy “azok maradjunk, akik voltunk”.

“Ezért olyan képviselőket akarunk küldeni az EP-be, akik nem pártérdekeket, egyik vagy másik pártcsaládot, hanem Magyarország nemzeti érdekeit képviselik majd ott, és ebben a kultúrának kiemelt, döntő szerepe lesz” – jelentette ki Orbán Viktor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »