Online térben az Erdélyi IKE fesztiválja

Online térben az Erdélyi IKE fesztiválja

Több református lelkész, szakács, világutazó, filmrendező is szerepel a Válts irányt! IKE-fesztivál előadói között. Az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület a járványhelyzet miatt augusztus 11–13. között online szervezi meg az eseményt.
Idén a koronavírus miatt fennálló szükséghelyzet, tiltások, megszorítások miatt az Erdélyi IKE is arra kényszerült, hogy jövőre halassza, illetve online térbe költöztesse a Válts irányt! IKE-fesztivált. Így – hogy ne maradjon el teljesen az élmény – az eredetileg tervezett dátumon, augusztus 11–13. között virtuálisan követhetik az érdeklődők a programokat – olvasható az Erdélyi Református Egyházkerület honlapján.

Idén arra van lehetőségünk, hogy az érdeklődést fenntartsuk, hogy ne felejtsenek el a fiatalok, és annál nagyobb erőbedobással készülünk a jövő évre” – mondta Tussay Szilárd, az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület ügyvezető igazgatója.

A szervezők már bejelentették több lelkipásztor, előadó nevét, akik áhítatok, előadások formájában próbálják „becsempészni” a fesztivált a fiatalok otthonába.

Hírdetés

Az online eseményen részt vesz Beke Boróka, az Erdélyi Református Lelkészértekezleti Szövetség elnöke és Carlos Sanvee, a World YMCA (Young Men’s Christian Association – Fiatalok Keresztény Egyesülete) főtitkára.

Felszólal Jobb Domokos, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági előadója, valamint Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke.

Előadást tart Szenkovics Dezső adjunktus, a Sapientia EMTE dékánhelyettese, Zacher Gábor toxikológus, Berke Sándor szakács, barista, református lelkész. Érdekesnek ígérkezik Evelina Savickaitė-Kazlauskė szabadúszó, világutazó műsora is, valamint Pesty László filmrendező, producer, az Írdalá.hu kampány vezetője is újdonságokkal lepheti meg a nézőket.

A meghívottak között szerepel továbbá Ruszka Sándor református lelkész, az IKE elnöke, Tordai Árpád református lelkész, Trunk Tamás blogger, vlogger, válogatott alpesi síelő. A szervezők hamarosan újabb előadókat jelentenek be a rendezvény Facebook-oldalán.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »