Nyitott napon próbálhatták ki a kilencedikesek az egyes szakmákat a nagymegyeri magán szakközépiskolában

Nyitott napon próbálhatták ki a kilencedikesek az egyes szakmákat a nagymegyeri magán szakközépiskolában

Ahogy minden évben, úgy idén is kitárta kapuit a Nagymegyeri Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola az érdeklődő végzős alapiskolás diákok előtt, hogy információkat gyűjthessenek az iskola által kínált szakmai képzésekről. A mintegy 40 kilencedikest és szüleiket az iskola pedagógusai és diákjai várták, és nem csak kérdéseikre válaszoltak.

A fodrász, asztalos, cukrász, kozmetikus és pincér-szakács szakma iránt érdeklődő fiatalok a nyitott nap során betekintést nyerhettek az iskola működésébe, választ kaptak a felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseikre, valamint megtekinthették a diákok rövid bemutatóját is az egyes szakmákról.

Hírdetés

Az asztalos növendékek bemutattak jónéhány szerszámot, melyet szakmájuk során használnak, a kozmetikusok arcfestéssel és sminkeléssel várták az érdeklődőket, a fodrászok a frizurakészítés rejtelmeibe engedtek betekintést, a pincér-szakácsok pedig finom palacsintával kínálták jövendő iskolatársaikat. A fiatalok a nap folyamán kipróbálhatták a koktélkészítést is.

A szülők és a diákok interaktív előadáson is részt vettek, ahol az egyik pedagógus bemutatta, milyen iskolán belüli lehetőségeket kínálnak a diákoknak – belföldi és külföldi szakmai gyakorlatok, versenyek – valamint szót ejtettek a későbbi munkalehetőségekről is. A nyitott nap az iskola egyik korábbi diákjának koncertjével zárult.

Komjáthy Petőcz Andrea


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »