NINCS HAGYOMÁNYA…

NINCS HAGYOMÁNYA…

A 888 számolt be az alábbiakról. Nehéz hirtelen eldönteni, hogy kinek kéne hamarabb elmennie a picsába: a polgármester „úrnak”, vagy a Momentumnak?

„Momentumos polgármester: nem fontos megemlékezni 1956-ról

Pusztahencse polgármestere nem vesz részt a civilek által szervezett megemlékezésen, az általa vezetett önkormányzat pedig nem tervez semmit az ünnep alkalmából.

Hírdetés

A Tolna megyei Pusztahencse momentumos támogatással időközi választást nyert polgármestere, Bán István nem megy el az október 23-i állami ünnepen rendezett koszorúzásra ahhoz az emlékműhöz, amelyet Szabó Ferenc, az E.K. ’56-os Politikai Szervezetek Szövetségének elnöke, a forradalom túlélője készíttetett saját egymillió forintjából – írja a Lokál.

A dombormű még az előző polgármester idején készült, azonban már Bán István közbenjárása miatt nem kerülhetett közterületre – ezért a helyi katolikus templom oldalán kapott helyet.

Szabó Ferenc egyébként három ilyen domborművet készíttetett, ebből kettő Budapesten (egy a Péterfy Kórházban, egy Csepelen) látható, míg a harmadik Andi József ’56-os mártír szülőfalujába, Pusztahencsére került. Szabó szerint a Momentum által támogatott polgármester a templomról is eltávolítaná az emlékművet, Bán István ezt viszont cáfolta.

Azt viszont elismerte, hogy ő semmilyen ’56-os emlékezésen nem fog részt venni, azon sem, amit a településen civilek szerveznek a domborműnél. Sőt, az önkormányzat nem is tart megemlékezést az állami ünnep alkalmából.

Itt ennek sosem volt különösebb hagyománya” – idézi a Lokál Bán István polgármestert, aki a lapnak azt is kijelentette: nem tartja fontosnak az 1956-os vértanúkról szóló megemlékezéseket, ezután pedig lecsapta a telefont.” (888)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »