Nem tudni, miért lettek rosszul a sárosfai fiatalok

Nem tudni, miért lettek rosszul a sárosfai fiatalok

Nem tudni, miért lett rosszul az a három fiatal, akik az R 7-es gyorsforgalmi út építésénél dolgozó munkásokhoz hasonlóan hányásra és rosszullétre panaszkodtak csütörtökön.

Több munkás is rosszullétre panaszkodott azon a napon Sárosfán. A szakemberek méréseket végeztek a helyszínen, és nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben. A három sárosfai fiatalt a dunaszerdahelyi kórházba szállították. Egyikük lapunknak elmondta, hogy már  csütörtök délután fájt a gyomra, és amikor megtudták, mi történhetett az építkezésen, a helyszínre mentek. Később súlyosbodott az állapota, hányt és vérzett az orra, ezért bevitték a kórházba. Összesen három fiatalt tartottak megfigyelés alatt, többször vettek tőlük vért, valamint a vizeletüket és a székletüket is kivizsgálták. Azt azonban továbbra sem tudni, miért lettek rosszul. „Már jobban vagyok, vasárnap hazaengedtek bennünket, de nem tudjuk, mi okozta a tüneteket, a zárójelentősből sem derült ki semmi” – nyilatkozta lapunknak az egyik sárosfai páciens, aki még néhány napig otthon lábadozik.

Hírdetés

Jana Fedáková, a kórházat üzemeltető Svet Zdravia társaság szóvivője a vizsgálatok eredményére hivatkozva még pénteken cáfolta, hogy a fiatalok állapota összefüggésben lenne az állítólagos szivárgással. A közelekdésügyi minisztérium, a tűzoltóság és a kivitelező is visszautasítja a feltételezést, hogy veszélyes anyag szivárgott volna Sárosfánál. Zacher Gábor toxikológus szerint azonban nem véletlen a rosszullétek sorozata. Zacher korábban azt mondta, előfordulhat, hogy nehezen kimutatható illékony vegyszer miatt lettek rosszul a munkások és a fiatalok.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »