Nagyszombat megye korszerűsíti a közbeszerzési eljárásait

Nagyszombat megye korszerűsíti a közbeszerzési eljárásait

Jozef Viskupič megyefőnök szerint Nagyszombat megye a jövőben az alacsony árral szemben inkább a minőségre szeretné helyezni a hangsúlyt a közbeszerzések kiértékelésénél. A megye továbbá költségspórolásként a közeljövőben igyekezni fog saját intézményeit, megyei fenntartású szolgáltatóit támogatni a kivitelezések során, például a közutak javításánál.

Viskupič minderről Miroslav Hlivák, a Közbeszerzési Hivatal elnöke és Jaroslav Lexa, a közbeszerzési intézmény igazgatójával való egyeztetése után beszélt. A tárgyalás célja az új közbeszerzési törvény tervezetével kapcsolatos egyeztetés volt.

Az előkészületben levő új közbeszerzési jogszabály előírja, hogy a döntéseknél a későbbiekben az alacsony árral szemben sokkal inkább már a minőségre kell összpontosítani. Viskupič hangsúlyozta, hogy a megye számára fontos, hogy egyértelműek és érthetőek legyenek az egyes közbeszerzések feltételei.

Viskupič szerint Nagyszombat megye az előző választási időszakban sokszor külső beszállítókra, kivitelezőkre támaszkodott olyan munkák elvégzésénél is, melyek önerőből is elvégezhetőek. Példaként az útfelújításokat, de más példákat is említett.

Berényi nem nyilatkozott

A Körkép.sk ennek kapcsán megkereste Berényi József (MKP) első megyei alelnököt is, aki a korábbi időszakban is a megyei vezetés tagja volt. A választási kampányban ugyanis ellenfelei részéről épp az útfelújításokkal kapcsolatban merültek fel kérdések, melyeket a továbbiakban a Viskupič által említett új megyei eljárás is érinteni fog. Berényi azonban a Körkép.sk kérdéseire nem reagált.

Körkép.sk/trnava-vuc.sk

Nyitókép: Nagyszombat megyei hivatal


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »