Megvan a Miskolci Egyetem rektorjelöltje

Megvan a Miskolci Egyetem rektorjelöltje

Első ízben lehet az intézménynek női rektora.

A Miskolci Egyetem Szenátusa a 2020. május 28-án megtartott ülésén a két rektori pályázó közül Prof. Dr. Horváth Zita egyetemi tanár rektori tisztségre benyújtott pályázatát támogatta, és őt rektorjelöltnek megválasztotta. A szenátusi döntés – az előírásoknak megfelelően – felterjesztésre került a fenntartóhoz, az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. A minisztérium az ütemezés szerint 2020. július 31-ig terjeszti föl a Köztársasági Elnökhöz a megválasztott rektorjelöltet – olvasható a felsőoktatási intézmény oldalán.

Hírdetés

A jelenleg felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, a szenátus döntés után úgy fogalmazott: „Túlzás nélkül állíthatom, hogy életem egyik legfontosabb napja a mai, nagyon boldog vagyok. Nem hiszem, hogy van annál nagyobb öröm, ha az embert azon az egyetemen választják meg rektornak, ahol hallgató volt és ahol indult az oktatói tudományos és vezetői pályája. Ez egy nagyon-nagyon komoly feladat, érzem is a felelősségének a súlyát, de igyekszem megfelelni az elvárásoknak, és az egyetemet fejlődő pályára állítani ” – fogalmazott Horváth Zita, az egyetem első női rektorjelöltje.

A rektorválasztásra azért van szükség, mert Torma András 2021. február 11-én 65 éves lesz, és a jogszabályok szerint ezt a posztot csak 65 évnél fiatalabb személy töltheti be.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »