Matovič megtörte a csendet: beszélt felesége befektetéseiről

Matovič megtörte a csendet: beszélt felesége befektetéseiről

Igor Matovič kormányfő felesége, Pavlína Matovičová soha egy eurót sem fektetett be az Arca Capital pénzügyi csoportba – jelentette ki a kormányfő szombati sajtótájékoztatóján.

Matovič elmondása szerint a feleségének három, 200 ezer euró értékű váltója van az Arca Investments cégnél.

Az elsőt 2019. szeptember 25-én, a másodikat 2020. április 8-án, a harmadikat pedig 2020. május 4-én állították ki. Mint mondta, a pénzből szabályszerűen adóztak, felesége pedig még mindig a hitelezők listáján szerepel.

Hírdetés

A Plus 7 dní hetilap korábban arról írt, hogy a kormányfő felesége tetemes összeget, akár 10 millió eurót is befektetett az Arca Capital pénzügyi csoportba, amely a jelenlegi válság alatt gondokba került, s melynek igazgatója elismerte, nem biztos, hogy hitelezőik teljes egészében visszakapják befektetéseiket.

Matovič ezekre a felvetésekre korábban nem akart reagálni, mondván: soha nem érdeklődött felesége pénzügyei iránt. Peter Pellegrini, a Hlas elnöke ekkor botrányosnak minősítette, hogy Matovič mint az ország miniszterelnöke nem hajlandó magyarázatot adni.

„Különösen, ha felmerül a gyanú, hogy a pénzügyi csoport fenyegető csődjéről előre tudott, előre tájékoztatták, s így felesége minden befektetését időben ki tudta venni. Kötelessége megmagyarázni, mi a helyzet a felesége pénzével” – mondta korábban Pellegrini.

(Denník N)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »