Már a szlovén sajtó is Orbáné?

Már a szlovén sajtó is Orbáné?

Hogyan foglalják el Orbán Viktor bizalmasai a szlovén sajtót – ezzel foglalkozik a The New York Times. Az Al Jazeera pedig a civilek elleni törvénycsomagot mutatja be.

Orbán bizalmasai alakították át szlovén sajtót a magyar mintájára – számol be a New York Times. Felidézik, hogy miután Orbán üzletfelei bevásárolták magukat egy bulvárlapba, az újság elkezdett lejárató anyagokat készíteni a bevándorlásellenes Janez Jansa ellenfeleiről. Egy tévé pedig elkezdett napi anyagokat készíteni a migránsokról. A cikk szerint Orbán egész Európában próbálja terjeszteni az idegenellenességen alapuló, részben szélsőjobboldali ideológiáját, hogy minél jobban meg tudja osztani az EU-t

 

Hírdetés

Szintet lép a magyar kormány menekültellenességben a Stop Sorossal – állapítja meg az Al Jazeera. Felidézik, hogy ezentúl börtön járna azért, ha valaki emberségesen viselkedik a rászorulókkal. Orbán pedig az alkotmányt is átírná, hogy egyáltalán ne lehessen külföldieket az országba költöztetni.

 

A magyarokkal közösen változtatná meg az EU-s játékszabályokat az új olasz kormány – tudósít az Euronews német nyelvű oldala. Felidézik, hogy az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini többször dicsérte Orbán Viktort és azt mondta, Olaszországnak is érdeke, hogy a migránsok számát csökkenteni lehessen, de ehhez uniós szinten van szükség változásra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »