Kiütéses győzelemmel zárták az őszt a komáromiak (Képek)

Kiütéses győzelemmel zárták az őszt a komáromiak (Képek)

Mint egy falat kenyérre, olyan nagy szükségük volt pénteken a győzelemre a komáromi játékosoknak és szurkolóknak. Fortuna ma a lilák mellett állt, így három pontot szereztek Rózsahegy B-csapata ellen. Méltó szépítés volt ez a múlt héten elszenvedett somorjai vereség után. A Szijjártó-Vincze-Kantár edzői hármas vezetésével a csapat négy mérkőzésen 7 pontot szerzett, amire hosszú hetek óta nem volt példa Komáromban. 

Az egyébként kiegyenlített mérkőzésen igyekeztek a hazaiak dominálni, érezhető volt a győzelem iránti elszántság a játékosokon. A rózsahegyiek csak a kontrákra tudtak építeni, azonban a Saláta Kornéllal megerősített komáromi védelem helyt állt, ahogy a szerencse is a lilák mellett állt, hisz két hatalmas kapufát is rúgtak a mérkőzés során a vendégek.

Az utóbbi mérkőzésekhez mérten összeszedettebbek voltak a hazaiak, passzaik pontosabbak voltak, ahogy javult a helyzetkihasználásuk is.

Első találatuk a 26. percből egy büntetőből származik – Lazar Knezevicet buktatták az ötösön, Domonkos Kristóf pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Néhány perccel később Knezevic is betalált Krajčírik kapujába, ezzel kettőre növelte a hazaiak előnyét. Ezután némiképp mintha elfáradtak volna a lilák, játékuk lelassult, az ellenfél többször is odajutott Ásványi Balázs kapujának közelébe.

Épp jókor jött a félidő végét jelző sípszó. Bár nem tudni, hogy az edzők milyen instrukciókkal látták el a játékosokat, a második félidő harcosabb, agresszívebb játékot hozott, miközben nem puhultak el a kétgólos előnnyel.

A 74. percben a csereként beálló Jakub Krela szerezte meg a hazaiak harmadik gólját, majd a 86. percben Sandal Dominik tette fel az i-re a pontot egy negyedik góllal.

Hírdetés

Ez a négy gól egyfajta visszavágás is volt a rózsahegyieknek, akik a szezon kezdetén 4:1-re verték meg a lilákat. A mai győzelemmel így egyelőre 20 ponttal, 5-5-7-es mérleggel a tabella 10. helyén állnak a lilák.

A komáromiak utoljára az előző szezonban, 2018. szeptember 29-én szereztek 4 gólt egy mérkőzésen, akkor Héthárs (Lipany) csapatát győzték le itthon. Ennél több gólt szintén az előző idényben sikerült szerezniük – áprilisban ugyancsak Héthársnak rúgtak 5 gólt.

A komáromiakra most hosszabb szünet vár, legközelebb 2020. március 7-én, idegenben, Puhó (Púchov) ellen lépnek pályára a bajnokságban.

Természetesen a téli szünet alatt is figyelemmel követjük a klub és a csapat körüli történéseket! A legfrissebb lila-fehér információkért keressék továbbra is a Körképet! 

Komjáthy Petőcz Andrea


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »