Keszthelyi diákok is csatlakoztak a világméretű Mária-imádsághoz

Keszthelyi diákok is csatlakoztak a világméretű Mária-imádsághoz

Október 18-án világszerte sok gyermek imádkozta a rózsafüzért a békéért és az egységért; az iskolák október 19-én tartották meg a közös imádságot. A keszthelyi ranolderes diákok a főtéri Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban csatlakoztak a világméretű kezdeményezéshez; a premontrei szakgimnázium tanulói a kármelita bazilikában, ahol Udvardy György érsek is bekapcsolódott a Mária-ájtatosságba.

A Szükséget Szenvedő Egyház (ACN International) nemzetközi segélyszervezet kísérőlevelet írt az eseményhez, amelyben a következőket olvashatjuk: „Köszönjük, hogy a gyermekeket a Szűzanya oltalmazó palástja alá helyezitek. Ha megtanítjuk őket, hogy Máriát saját Édesanyjukként ismerjék, és imádkozzák a rózsafüzért, ezzel a legfontosabb óvintézkedést tettük meg érdekükben, és a jövőbe vezető útra a legjobb „felszerelést“ adtuk kezükbe.”

A keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola – miként a korábbi években – idén is bekapcsoldott a világszintű rózsafüzér-imádságba.

Tál Zoltán lelkiigazgató, plébános vezetésével a főtéri Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban imádkoztak a Szűzanyához – gyermekek és pedagógusok együtt –, közbenjárását kérve a világért.

Hírdetés

Velük egy időben a Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium diákjai és tanárai is csatlakoztak a kezdeményezéshez, a keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilikában, Mezei András plébános vezetésével imádkozva.

A Mária-ájtatosságot megtisztelte jelenlétével Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó, bekapcsolódva a diákok imádságába.

A főpásztor köszöntötte a fiatalokat; útravaló gondolatokkal vezette, majd áldásban részesítette őket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »