Jobbik: Egy látszatdemokráciában is többet beszélhet az ellenzék

A Médiatanács hivatalos adatai is alátámasztják, hogy a közmédia nem tesz eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak – ennek a Jobbik járt utána. Dúró Dóra keddi sajtótájékoztatóján közölte: 2015-ben és 2016-ban a pártok megjelenése egyes hírműsorokban még a parlamenti erőviszonyokat sem tükrözte. A kormánypártok többet, az ellenzék kevesebbet szerepelhetett. A propaganda terjesztésében élen jártak a közmédia tévé és rádióadói, valamint a kormányközeli oligarchák csatornái.

„A 2016-os év adatai, illetve számai nagyon hasonlóak a mostaniakhoz. Itt a magazinműsorok tekintetében a legnagyobb fideszes uralmat a Ma reggel című műsor nyeri el, ahol már 92 százalékban csak kormánypárti politikusok voltak azok, akik a beszédidő százalékát magukénak tudhatták ilyen arányban. Úgy gondolom, még egy látszatdemokráciában is többet beszélhet az ellenzék, nemhogy egy olyan államban, ahol állítólag jól működnek a demokratikus intézmények” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Hírdetés

A Jobbik pénteken jelentette be, hogy országos népszavazást kezdeményez, hogy megszűnjön a médiumok kormányzati kézi vezérlése.

hírtv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »