Hazatértek a Magyarországon balesetet szenvedett szlovák busz gyermek utasai

Hazatértek a Magyarországon balesetet szenvedett szlovák busz gyermek utasai

Nem folytatták az útjukat Montenegró felé, helyette visszatértek Szlovákiába annak a szlovákiai autóbusznak a gyermek utasai, amely szerdán karambolozott Magyarországon. Erről csütörtökön tájékoztatott a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

A közlemény szerint azokat a gyerekeket, akik nem sérültek meg, ideiglenesen, a pótjárat biztosításáig Szerencs községben helyezték el. A pótbusz aztán Miskolcra szállította őket, ahonnan a kórházból távozó társaikkal együtt hazautaztak.

A Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának tájékoztatása szerint a tizenegy sérült közül tíz már hazatért. A tizenegyedik állampolgárt, aki jelenleg még a miskolci kórházban tartózkodik, valószínűleg a mai nap folyamán szállítják haza.

Hírdetés

A szlovák és a magyar hatóságok elsősorban a Budapesten székelő rendőrségi attasé hivatalán keresztül kommunikáltak egymással. Az esettel a budapesti szlovák nagykövetség és a békéscsabai főkonzulátus is foglalkozott.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint a magyar mentőegységeknek azonnal felajánlották a segítséget, arra azonban nem volt szükség.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »