Három szlovákiai egyetem is bekerült a világ legjobb ezer egyeteme közé

Három szlovákiai egyetem is bekerült a világ legjobb ezer egyeteme közé

A QS World University Ranking listáján a világ ezer legjobb egyeteme között három szlovákiai felsőoktatási intézmény végzett. A pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem, valamint a pozsonyi Comenius Egyetem a 751 és 800 közötti pozícióban foglal helyet, míg a Kassai Műszaki Egyetemet a 801 és 1000 közötti pozícióba sorolták be.

A QS World University Rankings az egyetemeket osztályozó legrégebbi világranglisták közé tartozik. „Ezek a ranglisták csupán a világ legjobb egyetemeinek a sorrendjét közlik. Ez világviszonylatban (kb. 20 ezer egyetem) azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobbjai, azaz két-három százalékuk kerül fel a listára” – informált elemzésében az Oktatáspolitikai Intézet.

Hírdetés

A ranglista szerzőinek elmondása szerint több mint 4000 egyetemet bíráltak el, ám a ranglistára csak az ezer legjobb egyetem került fel. A ranglista az alkalmazottak és az akadémikusok körében értékeli az adott egyetem tekintélyét, az iskola nagyságát, az egyetem tudományos munkásságát a publikációk alapján, az idézések számát, valamint a külföldi diákok számát.

Teraz.sk

Nyitókép: uniba.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »