Friss információk az iskolakezdésről

Friss információk az iskolakezdésről

A Kormányinfón az új tanév elkezdéséről, valamint a gólyatáborok megrendezésének lehetőségéről is kérdezték Gulyás Gergelyt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, végleges tervként kezelik, hogy hagyományos módon kezdődik a 2020/21-es iskolai tanév, és nem digitális oktatással. Ezt csak akkor vizsgálják felül, ha esetleg a járványadatok indokolnák.

Ha újra ugyanaz a helyzet előáll, mint idén tavasszal, nem biztos, hogy ugyanazok az intézkedések lépnek majd életbe, hangsúlyozta Gulyás Gergely, rámutatva, hogy azóta jobb helyzetben van és felkészültebb az egészségügyi rendszer.

Hírdetés

Szakértők szerint a második hullám novemberben indulhat be, ezért az iskolák valószínűleg készülnek az esetleges újabb digitális tanrendre. Az már korábban kiderült ugyanis, hogy ha a járványhelyzet indokolja, ezt ismét bevezethetik, de a remények szerint megoldható lesz, hogy ne országosan, hanem csak a betegség terjedésének függvényében, egyes régiókban, intézményekben.

Az augusztusi gólyatáborok kapcsán a miniszter elmondta: megtarthatók, amennyiben a létszámuk nem nagyobb 500 főnél. Ha nagyobb, akkor a nagy rendezvényekre, fesztiválokra, koncertekre vonatkozó június végi döntéstől függ a sorsuk.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »