Főegyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Egerben

Főegyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Egerben

Egész napos programon vettek részt az Egri Főegyházmegye ministránsai Ternyák Csaba érsek meghívására október 5-én, az egri bazilikában. Az összejövetel legfőbb témája a misszió, a küldetés volt.

A találkozó ünnepi szentmiséjén az egri főpásztor meghívására Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mondott szentbeszédet.

A Szentírásból tudható, hogy Jézus tizenkét apostolt, majd később hetvenkét tanítványt választott maga mellé, akiket különböző feladatokkal bízott meg. Jézus kétezer éve, azóta is hív az Egyház közösségébe embereket, akiket valamilyen szolgálattal bíz meg. Isten számára a ministránsok, papok, kántorok, püspökök emberi méltósága és értéke egyforma – mondta Kiss-Rigó László.

„Közelebb kerültök Jézushoz lélekben, barátságban és fizikailag is – buzdította a ministránsokat a szónok. – A hűségesen végzett szolgálat gyümölcse ez; őszinte tanúságtételre, példamutatásra ad lehetőséget.”

Hírdetés

A szentmise után csoportkép készült az összejövetel résztvevőiről. Délután különböző helyszíneken csoportfoglalkozásokon vettek részt a fiatalok. A  jelen lévő papok és hitoktatók Ternyák Csaba érsekkel és Kiss-Rigó László püspökkel találkoztak az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

A program a bazilikában folytatódott, ahol a fiatalok kérdéseket tehettek fel a szegedi püspöknek. Rövid szentségimádást követően Ternyák Csaba érsek áldásával ért véget a főegyházmegyei ministránstalálkozó.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »