Éremeső Glasgow-ban: Verrasztó Dávid megvédte címét 400 vegyesen

Éremeső Glasgow-ban: Verrasztó Dávid megvédte címét 400 vegyesen

A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó medencés versenynapján kilenc finálét rendeztek, amelyből hatban is szoríthattunk magyar sportolóknak. Verrasztó Dávid 400 vegyesen megvédte címét, Késely Ajna 400 gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 háton bronzérmet szerzett. Milák Kristóf 100 pillangón 4. lett, ugyanitt Cseh László a 8. helyen végzett, a férfi 4×100-as vegyesváltó az ötödik a női a 8. helyen zárt – számolt be nemzetisport.hu.

A magyar küldöttség három érmet szerzett ma délután, az Eb alatt összesen kilencet (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz), amivel az éremtábla 4. helyén zárt.

A nyílt vízi úszó Európa-bajnokság 10 km-es versenyében Rasovszky Kristóf a második helyen csapott a célba, bár a magyar csapat óvást nyújtott be, mivel egyszerre csapott célba Ferry Weertman és Rasovszky Kristóf, a célfotó alapján a holland olimpiai bajnokot hirdették ki győztesnek.

A nyílt vízi szakág szabályrendszere rögzíti, hogy a helyezéseket mindig, minden esetben el kell dönteni, ám mert a tavalyi világbajnokságon a női 10 kilométeren két bronzot, két évvel ezelőtt pedig az Eb-n szintén a női 10 kilométeren két aranyat adtak ki, a magyar csapat óvott, kérelmében az szerepel, hogy az előző két alkalomhoz hasonlóan ezúttal is két ugyanolyan színű érmet, jelesül aranyat adjanak ki.

Rasovszky ettől függetlenül nem érezte magát csalódottnak:

EURÓPA-BAJNOKSÁG, GLASGOW
FÉRFI 10 KM:
1. Ferry Weertman (holland) 1:49:28.2
2. Rasovszky Kristóf 1:49.28.2
3. Rob Muffels (német) 1:49:33.7

nemzetisport.hu

Nyitókép: blikk.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »