Duray nem tartozik a reális zöldek kedvenc politikusai közé

Ami kimaradt a Durayról szóló filmből. Az a tény, hogy Duray Budapesten agitált a Bős-nagymarosi vízlépcső projektből szálljon ki Magyarország.

From: YouTube [mailto:[email protected]]
Sent: Friday, May 10, 2019 5:27 PM
To: realzoldek
Subject: New comment on “Bős Nagymaros – nem jön a víz – Átjaró 2012.10.31.”

Bős Nagymaros – nem jön a víz – Átjaró 2012.10.31.

Peter Deak

Nekem ugy tunik hogy a magyarok irigykednek szlovakokra mert ok befejeztek projektet amibe belefogtak.Nemkellet­t volna akkor 1977ben alairni a szerzodest.Atkellett volna rendessen gondolniuk hogy mit is akartak.Megis mit vartak szlovakiatol mikor ok lealitottak a epitest? Hisz szlovakianak mar akkor 90 szazalekra felvolt epitve.Kifizettek volna a osszes kiadast amibe belekerult? Hisz magyarok hatraltattak szlovakokat azzal hogy visszaleptek.A masik dolog meg az hogy csak kissebb teljesitmenyen tud menni a eromu mivel a nagymaros nemepult fel.Ezek oriasi bevetel kiesesek.

Deák Péter úr véleményével a reális zöldek egyetértenek. Azzal a csekély eltéréssel, hogy a magyar közvélemény 30 éve nem kapott tisztességes, korrekt tájékoztatást a közös beruházásról.

Bugár Béla úr

elnök

MOST-HÍD

Tisztelt Elnök úr!

Reális Zöldek Klubot, természettudományban és történelmi- társadalmi relációkban gondolkodó 26 szakember alapította, 1992 októberében Budapesten.

Valljuk, a társadalmi csapdák, a zsákutcák csak a fizika a kémia, a biológia és a társadalom törvényeinek, a történelem tapasztalatinak ismeretében és azok következetes alkalmazásával kerülhetők el. Veszélyesnek látjuk a környezetvédelem leple alatt egyre jobban eluralkodó totalitást, a pótcselekvések propagandáját, a tudomány, a technika és a műszaki értelmiség lejáratását. Véleményünk szerint a Hágai Nemzetközi ENSZ Bíróság vízlépcsőperben 1997-ben meghozott ítélete óta a magyar-szlovák viszonyt terheli a vízlépcsőper lezáratlan volta.

Bős-Nagymaros kérdése Magyarországon kezdettől fogva politikai kérdés volt és az ma is.

Hírdetés

Nem igaz, hogy Magyarország előbbre járt volna a rendszerváltás idején Csehszlovákiához képest zöld ügyekben.

A Hágai Nemzetközi Bíróság 1997-ben meghozott ítéletében a környezettel szemben károsító megállapítást Bőssel kapcsolatban nem hozott és az ítélet előtt a Bíróság helyszíni szemle során ilyen megállapításra nem jutott.

Magyar országra nézve az Bős-nagymaros Vízlépcső Csehszlovákiával 1977-ben megkötött a mű közös létesítésre és üzemeltetésre vonatkozó szerződés a legjobb szerződés, amelyet Magyarország a II. Világháborút követően a szomszédos országaival kötött.

Duray Miklós a budapesti televízióban agitált Nagymaros megépítésével szemben.

Duray agitációja hozzájárult ahhoz, hogy ostoba módon Magyarország lemondott a Bősből hazánkat megillető évi egymilliárd kilowattóra villamos energiáról, amely hazánkat Nagymaros nélkül is megilletné.

Idézek egy korábban megjelent könyvből:

A könyv Vízenergia című fejezetéből:„Hamarább hozhat változást a ráébredés arra, hogy országunk visszaesésének, gazdasági elmaradottságunk fokozódásának, a lakosság elszegényedésének egyik oka vízenergiakincsünk kihasználatlanul hagyása. E tétel bizonyítására nem szükséges messzire menni, csak szomszédaink közelmúltbeli ténykedésének következményeire kell rámutatni.

A 15 éve működő bősi vízerőművel Szlovákia kereken 34 milliárd kWh villamos energiát, Ausztria – a Nagymarosra szánt vízturbinákat befogadó- freudanaui vízerőművének 10 éves működtetése alatt 10.4 milliárd kWh villamos energiát termelt, a hozzájuk „lábon” érkezett ingyenes vízenergiából. 23 Ft/kWh mai átlagárral számolva az így nyert értékek: 782 milliárd, illetve 239 milliárd forint. Ami ott nyerség, nálunk veszteség…”

Duray Miklós, Csáky Pál, Duka Zólyomi Árpád parlamenti képviselők 1992. december 21-én levelet küldtek Jacgues Deleors úrnak, az Európai Közösség Bizottsága elnökének.

Idézet Duray, Csaky, Duka képviselők leveléből:

„A sztálinizmus és a természet a hatalmi céloknak alárendelő politika egyik következményének, a Duna szlovák-magyar határszakaszán felépült bősi vízi erőművek nemcsak a mi, az itt élők vagyunk örökösei, hanem közvetve az Európai Közösség is. Ennek a víziszörnynek a fogantatás pillanatától politikai küldetése volt.”

Tisztelt Elnök úr!

Kéréssel fordulok Elnök úrhoz. Kérem Elnök úr közbenjárását, hogy civil szervezetünk képviselőit hallgassa meg a vízlépcső ügyében Solymos László környezetvédelemért felelős miniszter.

Számítok Elnök úrnak a reális zöldek civil szervezetével való együttműködésére, amelyet előre is köszönök.

Budapest, 2016. március 24.

Tisztelettel: Juhos László, elnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »