Csehország mától vörös zónába került, a karantén azonban nem mindenkire vonatkozik

Péntek reggeltől Csehország a vörös zónába került, ezért Csehországból csak negatív koronavírus-teszttel lehet beutazni, de akadnak kivételek.

A Közegészségügyi Hivatal szóvivője, Daša Račková elmondta, a kötelező karantén nem minden esetben lesz érvényes.

A kivétel azokra a személyekre vonatkozik, akik állandó vagy ideiglenes tartózkodási lakhellyel rendelkeznek Szlovákiában, és akik Csehországban az egészségügy területén dolgoznak. Ugyanez érvényes a pedagógiai alkalmazottakra, az idénymunkásokra, a mezőgazdaságban vagy az élelmiszeriparban dolgozókra.

Hírdetés

Azoknak a cseh állampolgároknak, akiknek állandó lakhelyük van, és Szlovákiában óvodát, iskolát, középiskolát látogatnak, fel kell mutatniuk egy formanyomtatványt, amellyel igazolni tudják magukat.

A kivétel azokra a szlovák állampolgárokra is vonatkozik, akik állandó vagy ideiglenes lakóhellyel rendelkeznek, és az államhatártól tíz kilométeres körzetben gazdálkodnak Csehország területén. Ezeknek a személyeknek is formanyomtatványt kell kitölteniük.

További kivételt képeznek a művészek, illetve azok, akik televíziós műsorokban szerepelnek, de nekik is ki kell tölteniük a formanyomtatványt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »