Az Általános Egészségbiztosító is reagál a koronavírusra – Az orvosokat és a betegeket is segíti

Az Általános Egészségbiztosító is reagál a koronavírusra – Az orvosokat és a betegeket is segíti

Az új helyzetre való tekintettel az Általános Egészségbiztosító változtatott az eddigi eljárásokon. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett igényekre reagálva több változtatást hozott.

A paciensekkel szembeni elvárás, hogy maradjanak otthon. Így sokan telefonon kérnek orvosi konzultációt, de sok esetben nehezen kapna tájékoztatást- Vagy azért, mert túlterheltek a vonalak, vagy azért, mert lejárt az orvos szolgálati ideje.

Az Általános Egészségbiztosító ezért több pénzt juttat az orvosokhoz annak érdekében, hogy plusz időt vállaljanak telefonos ügyfélszolgálat céljából, beleértve a pediátereket is.

Figyelembe veszi az elmaradt szűrővizsgálatokat

Az egészségbiztosító nem fogja szankcionálni a rendelőket az elmaradt szűrővizsgálatok miatt, melyeket évente két alkalommal értékelnek ki. A rendelkezés a felnőtt- és a gyerekorvosokra is vonatkozik.

Hírdetés

Specialistához ajánlás nélkül is

Hogy a betegek ne üljenek feleslegesen a várótermekben, ne látogassák az orvosokat, elfogadásra került, hogy a biztosító a körzeti orvostól való ajánlás nélkül is átfizeti a speciális orvosi kivizsgálásokat. A betegeknek így nem kell először a körzeti orvosukhoz ajánlásért menniük, ha specialistához készülnek.

Az Általános Egészségbiztosító azt is lehetővé teszi, hogy az orvosságokat, amiket eddig csak a speciális orvos írhatott fel, mostantól a körzeti orvos is felírhatja. Mindezt az előző vények alapján, eRecept formájában is anélkül, hogy meglátogatnánk a rendelőt.

Meghosszabbították az egészségügyi segédeszközök vásárlására feljogosító utalványok érvényességét az eddigi 30-ról 60 napra, ami indokolt esetben akár 90 napra is meghosszabbítható. Az utalványokat postán küldik ki a biztosítottaknak, akiket erről telefonon előre értesít.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »