Áder János szerint a magyar ‘Vízõr’ mindent megold!

Áder János szerint a magyar ‘Vízõr’ mindent megold!

Tényleg? 200 millió eurós vízügyi alapot hoz létre Magyarország Áder János szerint! Mibõl? Mire? Mikor?

Kedves Kollégák!

Tájékoztatásul mellékelten küldöm az InfoRádió 2018.08.31-i, “Aréna” c. 2 részes műsorának internet-linkjét, – amelyből nemcsak az derül ki, hogy 2018.09.01-től Láng István, régi jó barátunkat nevezték ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatójának, amelyhez ezúton is szívből gratulálunk, eredményes munkájához sok sikert, és a döntéshozók részéről a hazai vízkészlet-gazdálkodással kapcsolatban alapvető szemlélet-, és paradigmaváltást követően, és ennek alapján az OVH részére maximális támogatást kívánunk!

– hanem a fenti műsorban elhangzottak alapján, egyúttal azt is kívánjuk, hogy a jövőben, a köztársasági elnökünk – mielőtt külföldön nemzetközi fórumokon jelent be a vízügyeket érintően új információkat (pl. “Vízőr”, és 200 Mó eurós vízügyi fejlesztéseket támogató alap, stb.) – jó lenne, ha először a komplex, integrált, holisztikus szemléletű, elméleti és gyakorlati-, valamint helyi ismeretekkel is rendelkező vízügyi- hajózási-, energetikai-, agrár-, turisztikai, stb. szakemberekkel, többek között, nevezetesen az OVF új főigazgatójával is, előzetesen egyeztetne, és utána nyilatkozna! (Ideje lenne visszaadni a vízügy 1989/90. évi rendszerváltás ideje óta megtépázott, és sárba-tiport becsületét, és végre elismerni a vízkészlet-gazdálkodás ágazatközi-, tárcaközi-, nemzetközi szerepét és jelentőségét a tőlünk nagyrészt függetlenül bekövetkező klímaváltozáshoz történő “alkalmazkodás” területén! A folyamatban levő klímaváltozás “megállítása” ugyanis teljesen irreális célkitűzés! [lásd, régi vicc, újszülötteknek: Elefánt és a kisegér megy a hídon. Kisegér mondja, az elefántnak: “figyeled, hogy “dübörgünk”!?] Ugyanakkor évtizedek óta tétlenül nézzük, hogy a Duna-vízgyűjtőjén, határon túlról érkező 95%-os részarányt képviselő vízmennyiség hasznosítatlanul, és/vagy jelentős károkat okozva vonul át az országon, de aszály idején még további jelentős nemzetgazdasági károkat is okoz! Mindezt azért, mert egyrészt csak szavakban és főleg szlogenek szintjén beszélünk a víz-visszatartás, víztározás, medertározás, vízkormányzás, mezőgazdasági öntözés, stb. szükségességéről, másrészt tiltjuk – a fenti problémák megoldását jelentő – vízlépcső-építést, duzzasztást! Ideje lenne már észrevenni, hogy a radikális, civilnek álcázott, részben külföldről is támogatott, a közigazgatásba, a tudományos életbe, jelentős részben a Fővárosi-, országos intézményekbe és a médiába beépült, “ál-környezetvédők” hangadó képviselői minden ésszerű fejlesztést megpróbálnak megakadályozni, késleltetni, ellehetetleníteni! (lásd: Paksi Atomerőmű bővítése, a Duna hajózhatósága, a Római-part és a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelme, a megújuló energiák között, a tiszta, fenntartható vízenergia többcélú hasznosítása, stb. Pl. Lányi András nyílt levele Pálinkás Józsefhez, az MTA elnökéhez, az MTA-KSP “A megújuló energiák hasznosítása” [+dr. Büki Gergely-dr. Lovas Rezső] c. dokumentáció ellen, Duna-Tisza-közi Homokhátság vízpótlása?, stb.)

https://www.youtube.com/watch?v=_GzKWxtneLk | 24:22 | 2018.08.31. | InfoRádió Aréna. Láng István. 1. rész. Németh Zoltán vendége Láng István, az OVF új főigazgatója. | Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. 2018.09.01-től az OVF kinevezett főigazgatója. Téma: a Duna rendkívül alacsony vízszintje, stb..

https://www.youtube.com/watch?v=kpcvYLhmKHU | 24:50 | Közzététel: 2018. augusztus 31. | InfoRádió – Infostart | InfoRádió Aréna. Láng István. 2. rész. Németh Zoltán vendége Láng István, az OVF új főigazgatója. | 2018.08.31. Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Téma: Duna alacsony vízállása, hatása a dunai hajózásra, a személy-, és áruszállításra, szűkületek, hajózási korlátozások, gazdasági-, turisztikai, valamint a mezőgazdasági károk, ivóvíz-, öntöző-, hűtővíz-igények kielégítése, stb.

——————————————

Hírdetés

Kapcsolódó anyag:

2018.08.29. 16:40 | MTI | Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180829-magyarorszag-200-millio-euros-vizugyi-feljesztesi-alapot-hoz-letre.html | Áder János: Magyarország közel 200 millió eurós vízügyi fejlesztéseket támogató alapot hoz létre, stb.

Baráti üdvözlettel:

Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő,

MKIK Turisztikai Kollégium szakértője
Magyar Szálloda Szövetség tiszteletbeli tagja


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »