A teraszok június elsejei megnyitására kaptak ígéretet a vendéglátóipari munkáltatók

A teraszok június elsejei megnyitására kaptak ígéretet a vendéglátóipari munkáltatók

Június elsejétől megnyithatnak a vendéglátóipari egységek teraszai, amennyiben addig nem válik súlyosabbá a járványhelyzet – ígérte hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök az ágazat képviselőivel folytatott egyeztetésen.
Daniel Mischie, a romániai szálloda- és vendéglő-üzemeltetőket tömörítő munkáltatói szövetség elnöke a megbeszéléseket követően jelezte ugyanakkor, hogy ha tartható lesz a most megállapított menetrend, akkor a nyári turisztikai idény június 15-én elrajtolhatna, és ekkortól nyithatnának meg a vendéglők belső terei is. Mischie hozzátette, Ludovic Orban ígéretet tett arra, hogy amennyiben az országos vészhelyzeti bizottság nem észlel majd „jelentős kisiklásokat” az új megbetegedések számát illetően, június 1-jétől engedélyezik a teraszok, június 15-étől pedig a teljes nyári szezon megnyitását.

Călin Ile, a hotelszövetség elnöke ugyanakkor úgy nyilatkozott, a kormány képviselői kerülték a számokat, például arra sem tértek ki, hogy hány új fertőzés jelenthetné a mostani elképzelések meghiúsulását.

Călin Ile szerint a kormány nem pontosított azt sem, mit értenek „jelentős kisiklások” alatt, nem adtak meg pontos számokat. Hozzátette ugyanakkor, hogy az éttermekben nem lehet kötelezővé tenni a maszkviselést. „Szinte lehetetlen védőmaszkkal ülni az étteremben” – nyomatékosította Ile.

Hírdetés

A kormány közleményben számolt be a szállodai, étterem- és vendéglátóipari ágazat (HORECA) képviselőivel folytatott egyeztetésről. Ebben azt írják, a kormány aktív intézkedésekkel támogatja az ágazat újraindítását, ezt azonban gondosan elő kell készíteni.

 

 

 

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »