A Reális Zöldek Klub közleménye – Budapest, 2019. március 13., szerda (OS)

– A Reális Zöldek köszönik Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő úrnak, hogy március 15-én ünnepi beszédet mond Budapesten.

Lengyelország energiapolitikája szemben áll az Európai Bizottság dekarbonizációs útitervével a széndioxidnak üvegházhatású gázról szóló téveszmével.

A magyar és a lengyel kormány a migrációs politikáját azonosan, ésszerűen folytatja. Magyarországhoz hasonlóan Lengyelország sem vesz részt az ENSZ menekültügyi paktumában.

Ezzel szemben Magyarország energiapolitikája hátba szúrja Lengyelország energiapolitikáját. A carbonmentes villamos energiatermelés támogatására a költségvetés 100 milliárdokban mérhető támogatást biztosít. A reális zöldeknek az energetika területén a döntések meghozatalára a nemzeti érdekek érvényesítésére nincs lehetősége, mert a szubszidiaritás és az arányosság elvének tiszteletben tartása nálunk nem létezik. A parlament sem kapcsolódik be a szubszidiaritás elvének ellenőrzésébe, hol ott a szubszidiaritás elvét az EU tagállamok alapjogként fogadták el!

Hírdetés

A reális zöldek nem hallgatják el az igazságot, csak azért, hogy ne bántsanak meg senkit! Ez esetben ugyanis nem bántanánk senkit, csak az igazságot. Mindent szabad bántanunk, sőt néha még kell is, csak egyedül az igazságot nem.

Az igazság kimondása a nemzetre nem lehet káros. Az igazság és a jó ismeretéből mindenkinek és mindennek, tehát a hazának is, csak haszna lehet. A reális zöldek biztosak a dolgukban, nem félnek a vitáktól, keresve keresik rá az alkalmat.

Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »