A MAGYAR ENERGETIKAI TÁRSASÁG a magyar nemzet érdekeivel szemben áll …

A MAGYAR ENERGETIKAI TÁRSASÁG a magyar nemzet érdekeivel szemben áll, teljes mértékben kiszolgálja a Kormány nemzetellenes energiapolitikáját!

Az ENERGETIKA című folyóirat címoldalán valótlanságot ábrázoló fotót tesz köze, annak érdekében, hogy maximálisan megfeleljen a kormányzati elvárásnak, az MVM által képviselt szakmai dilettantizmusnak! Azt a hamis üzenetet hirdeti, hogy a hűtőtornyokból széndioxid áramlik ki. Erre Magyarországon van példa, Mátrai Erőmű, csak hát a széndioxid szabad szemmel nem látható gáz, még ellen fényben készült fotó esetén sem látható!

A szubszidiaritás elvének a sérülése állt elő az energiapolitika területén a negyedik Orbán kormány országlása idejére.
Az Unió Alkotmányos Szerződésének elfogadása során a tagállamok erőteljesen állást foglaltak a szubszidiaritás elvének érvényesülése mellett.
Megegyezés történt, hogy a szubszidiaritás elvének ellenőrzése a nemzeti parlamentek hatáskörbe tartozik.
Egyetértés volt abban is, hogy az ellenőrzés politikai és nem szakmai döntést igényel.
Az egyeztetési eljárásban a magyar érdekek érvényesülésének meghatározó elme a visszacsatolás, ami a Kormány feladata lenne, amit a Kormány nem tesz meg.

A negyedik Orbán kormány gépezetében a kormányzat energiapolitikájának a gondozására mandátumot kapott:

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Süli János a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter,

Hírdetés

Bártfai-Mager Andrea a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Az Európai Bizottság szerint a magyar Országgyűlésnek lehetősége volna az Unió előtt álló energiapolitikai kérdésekről akár félévente is, politikai pvitát lefolytatnia.
Ilyen vitára az Országgyűlés nem szánta rámagát. Sőt a Gazdasági bizottság keretében az Energetikai albizottság megszűnt.
Az EU tagországok köztük a magyar Kormányra nézve is, kötelező – 2018. december 31- ig esedékes -, brüsszeli Bizottságnak megküldeni Magyarország energiagazdálkodásának szakmai elvárások szerinti stratégiáját, amelyhez a
Kormánynak kötelessége az Országgyűlés politika döntését megkérni.
A házi feladat, a szakmai elvárások csokorba foglalása Kaderják Péter államtitkár feladata.

Kaderják Péter a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetői székéből került a Kormány gépezetébe. A reális zöldek szerint a rendszerváltás után Kaderják vezető szerepet játszott a
magyarországi energiapiac liberalizációjában.
Dr. Palkovics László miniszterjelölt mondta a Gazdasági bizottság előtti meghallgatásán:
“Az energiaügyekért és a klímapolitikáért felelős államtitkárnak pedig Kaderják Pétert kértem föl, szerintem őt az ittlévők egy része biztosan ismeri (!), ő Magyarország, azt gondolom, egyik legkiválóbb energiapolitikusa. (!?) Ő két dolgot fog irányítani, az egyik az energiaügy, a másik pedig a klímapolitika

Múlt idézés:
Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője szerint”Hozzáragasztjuk magunkat az orosz energiához, pedig ennek nem kéne így lennie.
. Európában a jelenlegi alacsony áramárakat nagy részben a túlkapacitás okozza
. a megújulók térnyerése jó eséllyel folytatódhat
. a legnagyobb növekedési potenciál a napenergiában lesz,
. további rezsicsökkentésre nincs tér,
. a paksi bővítés tervezett megvalósítása pedig fontos kérdéseket vet fel.

Kaderják szerint az Oroszországtól való energiafüggőségünk korábban nagyon jelentős volt, most is nagyon jelentős, és a kormánynak köszönhetően várhatóan a jövőben is jelentős marad, holott ennek nem feltétlenül kellene így lennie.
Az Európai Parlament és a Tanács 1996. december 19-én fogadta el az Egységes szabályozás a belső (Európai Unió) villamosenergia piac számára irányelvet. (96/92/EC)
A villany piaci termékké vált, lehetővé vált hazánkból a villamos energiatermelés és elosztás területéről a pénzek kiszivattyúzására.

Juhos László, MET alapító tagja.

MET by on Scribd


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »