A kijárási tilalom első napja Csallóköz szívében – helyszíni kepriport

A kijárási tilalom első napja Csallóköz szívében – helyszíni kepriport

Nyitókép: Körkép.sk

Sokan intézték ma bevásárlásaikat, gyógyszervásárlásaikat…

Ma éjféltől érvénybe lépett a kijárási tilalom. Kivételt csak a megengedett cselekmények képezhetik, melyről bővebben ITT írunk.

A tegnapi vásárlási láz többek között Dunaszerdahelyre is jellemző volt. Információink szerint a vásárlók nagy száma a városi közlekedésben is megmutatkozott, hiszen közlekedési dugók alakultak ki a nap folyamán többször is. Ma újfent az átlagos szombati naphoz hasonló létszám volt az élelmiszerüzletekben, s az elárusítók elmondása szerint bizony a tegnapihoz hasonlóan ma is sokaknál tapasztalható volt az ún. pánikvásárlás.

A gyógyszertárnál többször is kígyózó sorok alakultak ki. S persze, a városban ma is megmutatták a parkolási leleményességet.

Ahogy megfigyeltük, bevásárlás után megvásárolták a kedvenc napilapjukat, s hazaindultak. A városban ma viszont sétálgató ember alig akadt. Ha volt is, az többnyire üzletbe, gyógyszerért tartott.

Hírdetés

Mivel a korlátozások csak néhány üzletfajtát engednek látogatni, így sok üzlet az elkövetkező napokra kénytelenek volt bezárni. Gondban vannak a virágüzletek, mert volt, aki hiába nyitott ki, mégsem vásároltak nála. Néhány virágos a Körkép.sknak aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nem tudja mi lesz a sok, megrendelt növénnyel, amit a temetőbe szántak.

A templom hívogató harangja ugyan megkondult, de átmenetileg mindössze otthoni, “csendes” imára hív, hiszen a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések nem engedélyezik a szentmiséken való tömeges részvételt…

Az emberek többsége bizonytalanul látja a közeljövőt, picit zavaros számukra a szlovákiai helyzet. De reménykednek abban, hogy lassacskán minden jobbra fordul.

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »