A Kaufland kibékült az Unileverrel. Visszatérnek a régi termékek a polcokra

A Kaufland kibékült az Unileverrel. Visszatérnek a régi termékek a polcokra

Nyitókép: www.mistoprodeje.cz

Jégkrémek, teák, húsleveskockák és tisztítószerek. Tavaly mintegy ötszáz termékkel kevesebb került ki a Kaufland boltjainak polcára, ugyanis nem tudott megegyezni az Unilever vállalattal. A probléma kisebb mértékben Szlovákiát is érintette.

A két vállalat régóta tartó együttműködésének megszakadását a gyártó árpolitikája okozta.

„Németországban a vállalat drasztikus módon megemelte a vételárat, amit a Kaufland nem fogadott el, így nem volt hajlandó tovább árulni az Unilever egyes termékeit“

– mondta még tavaly szeptemberben Lucia Langová, a Kaufland szóvivője.

Leveskockák és tisztítószerek nélkül

A két vállalat szakítása leginkább a német piacot sújtotta, ugyanis a Kaufland választékából 480 olyan márkájú termék esett ki, mint pl. a Magnum, a Lipton, a Dove és a Domestos. Az üzletlánc Németországon kívül Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is leállította ezeknek a termékeknek az árusítását.

Hírdetés

A korlátozások országonként változtak, Szlovákiában ugyanis 34 terméket vontak ki a forgalomból.

Köztük volt a Knorr instant leveskocka, illetve a Surf és a Coccolino mosóporai és öblítői. Az eltávolított termékeket a Kaufland más márkájú termékekkel, illetve a saját márkájával ellátottakkal helyettesítette.

Újonnan azonban a két vállalatnak sikerült kibékülnie egymással.

„Az Unilevernek és a Kauflandnak sikerült egyezséget kötnie, így nagy örömmel jelenthetjük be az ügyfeleinknek, hogy novembertől fokozatosan visszakerülnek a kínálatba az Unilever ismert termékei“

– jelentette ki Langová.

Az egyes országok boltjaiba november végétől kezdték visszaállítani a régi termékeket, a folyamat egészen január végéig eltarthat.

SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »