A Beke-Szőcs tüntetés elmarad!

A Beke-Szőcs tüntetés elmarad!

Az adott tüntetés bejelentésekor a hivatalos szervek közölték, legnagyobb felháborodásunkra, hogy ennek megszervezése semmilyen formában sem lehetséges! Tudomásunkra hozták, hogy maga a tüntetés törvénysértő cselekedetnek bizonyulna mivel terrorizmus pártolásnak titulálná Románia törvénykezése.

Sajnálatos módon ezt a hírt ma közölték velünk, így sajnos nem maradt elég időnk az átszervezésre és annak megfelelő bejelentésére, ezért elmarad. Mi egy csendes gyertyás tüntetés keretei közt szerettük volna felhívni az erdélyi magyarság figyelmet, de nem csak, hogy Beke István és Szőcs Zoltán büntetésük századik napját töltik börtönben annak ellenére, hogy még mindig nem tette közzé a bíróság az elítélésük hivatalos indoklását!

Ezen tett nem csak a romániai, de az Európai Uniós törvénykezés minden pontját sérti. Mivel törvényes keretek nem biztosítják a köz figyelemfelkeltését, ezért olyan további lépéseket fogunk tenni amelyek garantálni fogják, hogy a köztudatba ég Beke István és Szőcs Zoltán ügye!

Hírdetés

Nem fogjuk tétlenül és legfőképp csendben tűrni, hogy közösségünk két tagját ilyen komikumba illő módon meghurcolják és saját törvényeiket nem betartva elzárják. Követeljük az igazságos és törvényes eljárást István és Zoltán ügyében!

Igazságot a politikai foglyoknak! Igazságot Istinek és Zolinak!

A család barátai


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »