Újabb magasságokban a fideszes kommunikáció: a Stop Soros és a Stop Brüsszel után itt a Stop világháború

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Fidesz és a KDNP az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról címmel kedden este.

Kocsis Máté (Fidesz) és Simicskó István (KDNP) határozati javaslatában emlékeztetett rá: egy éve zajlik a háború Oroszország és Ukrajna között, és nincs jele annak, hogy rövid időn belül véget érne. A következmények drámaiak: a háború már eddig is több százezer emberéletet követelhetett, és az elmúlt évek legnagyobb európai humanitárius válságát okozta. Európa a háborúba sodródás napjait éli. Az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel. Vadászgépeket, helikoptereket, rakétarendszereket, harckocsikat és még több lőszert küldenének a hadszíntérre. A tagállamok egy része már el is kötelezte magát a további fegyverszállítások mellett. Ezek a lépések világháborúhoz vezethetnek – írták a képviselők.

Hírdetés

Hozzátették: ezekre és a 2022. évi áprilisi választás egyértelmű üzenetére tekintettel az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, és azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel, és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

Kocsis a Facebook-oldalán ennél is továbbment. Mint írta,

Minden szereplőnek a békéért kell dolgoznia a fegyverszállítások helyett. Stop világháború.

(MTI – 24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »