A németeket őrületbe kergetik a lehetetlen közlekedési szabályok

A németeket őrületbe kergetik a lehetetlen közlekedési szabályok

Ugyanazon a másodosztályú úton az egyik irányban hetven km/óra, a másikban csak ötven km/óra a megengedett a sebesség, noha a településen kívüli szakaszon egyenes és tiszta az út.

Az autós szuperhatalomnak számító Németországban a gépjárművezetők nagyon idegesítőnek találják ezt a kétsebességes szabályozást, különösen azért, mert mindkét korlátozást traffipax ellenőrzi.

A legőrültebb sebességkorlátozás egész Németországban”

– írta a Bild a kritizált tábláról. Az L671-es útról van szó, amely Herbern és Drensteinfurt között halad Észak-Rajna-Vesztfália tartományban.

Egy út, amely olyan egyenes, mint a gyertya”

Hírdetés

– tette hozzá a lap.

Ez észszerűnek hangzik, de ugyanakkor logikátlan. Ha nem lenne kerékpársáv, és a kerékpárosoknak az úttesten kellene közlekedniük, az autók akadálytalanul száguldhatnának el mellettük 100 km/órás sebességgel”

– jegyezte meg a Bild. Az újság utalt arra, hogy Németországban a településen kívüli normál utakon 100 kilométer/óra a maximális megengedett sebesség.

Mindenesetre az áthaladó járművek vezetőinek nagyon óvatosnak kell lenniük. A bokrok között, a legelő mellett, ahol a tehenek legelnek, egy traffipax van elrejtve.

Szorgalmasan működik, és kellőképpen megtömi az önkormányzat kasszáját”

– írta a fent idézett újság.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »