Az Iszlám Állam jelentkezett a három spanyol turista életét követelő afganisztáni merénylet elkövetőjeként

Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a három spanyol turista és egy afgán állampolgár életét követelő afganisztáni merénylet elkövetőjeként vasárnap.

A terroristák Telegram-oldalukon tették közzé a vonatkozó közleményt.

Az afganisztáni tálibok külügyminisztériuma pénteken számolt be az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban történt támadásról, amelyben négy másik külföldi és három afgán állampolgár megsérült. A madridi külügyminisztérium aznap megerősítette, hogy a sebesültek között is van legalább egy spanyol.

Hírdetés

A hegyvidéki Bamiján tartomány szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Itt találhatók a maradványai a két óriási Buddha-szobornak, amelyet a tálibok az előző uralmuk idején, 2001-ben felrobbantottak.

Bamiján tartományt többségében a síita hazara közösség tagjai lakják. Gyakran támadnak rájuk a szunnita Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei, általában járművek ellen követnek el pokolgépes merényletet.

Pénteken fegyveresek agyonlőttek három spanyol és egy afgán embert. Ez az egyik legsúlyosabb merénylet volt külföldi állampolgárok ellen, amióta a tálibok 2021-ben ismét hatalomra kerültek.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »