Bayer Zsolt: A normális világ és a béke mellett kell kiállni a békemeneten

Bayer Zsolt: A normális világ és a béke mellett kell kiállni a békemeneten

Mindenkinek el kell jönni: lássák, lássa a pokol, hogy nem fogja bevenni a világunkat.

Mindenkinek el kell jönni: lássák, lássa a pokol, hogy nem fogja bevenni a világunkat.

A háború Nyugat általi eszkalálása, a szlovák miniszterelnök elleni merénylet keltette gyűlölethullám miatt sosem volt olyan aktuális a június 1-jei békemenet, amelyen „erőt kell mutatni” – hangoztatta Bayer Zsolt a Kossuth rádió vasárnap reggeli műsorában.

 

A publicista a Robert Fico elleni merényletet követően nagy számban megjelenő erőszakos internetes kommentek kapcsán közölte:

arra, ami elszabadult, azaz hogy emberek akár álnéven, akár a saját nevükön, nyíltan, bátran, sőt büszkén értekeznek arról, hogy mások hogy haljanak meg, hogy kell őket agyonlőni, kivégezni, arra nincsenek szavak.

Mint mondta, az elmúlt időszakban tapasztaltakat követően bele sem mer gondolni, mi lesz még ezután, hiszen senki sem gondolta volna két és fél éve a szomszédos háború kitörését, hogy ezt a háborút a Nyugat teljesen eszét vesztve eszkalálni akarja, azt pedig végképp nem, hogy Közép-Európában gyilkossági kísérlet áldozata lesz egy hivatalban lévő vezető.

Hírdetés

Eljött az idő, hogy erőt mutassanak a normális emberek, akik hite szerint itthon és Nyugat-Európában is többségben vannak, de csöndben vannak, mert a liberális véleménydiktatúra megfélemlíti őket

– jelentette ki Bayer Zsolt. A publicista szerint a magyaroknak kell megmutatni, hogy a normálisok vannak többen, erőt kell mutatni, és meg kell mutatni ennek az elszabadult pokolnak, hogy van itt más is. Úgy vélte, ennek első számú eszköze most a június 1-jei békemenet, amelyre

mindenkinek el kell jönni: lássák, lássa a pokol, hogy nem fogja bevenni a világunkat.

Úgy vélte: a békemenet a miniszterelnök, a kormány, az azáltal képviselt politika melletti kiálláson túl idén a normális világ, a béke melletti kiállásról szól elsősorban. Felidézte: 1914-ben, miután lelőtték a trónörököst és Ferenc József császár összehívta a koronatanácsot, akkor egyetlenegy ember volt, aki konokul és kitartóan azt mondta, hogy nem szabad háborút kezdeni, ő pedig Tisza István volt.

Őt négy évvel később kommunista különítményesek azzal az üvöltéssel lőtték agyon a saját házában, hogy háborúba vitte az országot

– emelte ki Bayer Zsolt, aki szerint ez a példa is azt üzeni, hogy most mindenkinek Tisza Istvánnak kell lennie, mindenkinek ki kell állnia a békéért, a békességért és nyugalomért, mindenkinek ki kell állnia a háború és az erőszak ellen.

Borítókép: Békemenet (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »