"Borzasztó szerencséje volt" – beszélt a verőcei polgármester a hajótragédia után

"Borzasztó szerencséje volt"  – beszélt a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.

Ahogy arról az Infostarton több cikkben is beszámoltunk hajóbaleset történt a Dunán, Verőcénél. Egy szállodahajó ütközött egy kisebb járművel. Többen meghaltak. Egy embernek azonban sikerült a partra vergődnie.

Grauszmann György, Verőce polgármestere a telex.hu-nak beszélt a tragédiáról. „A túlélő szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van.”

Hírdetés

„A baleset résztvevője a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, aki értesítette a hatóságokat. A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra (például mosdóhelyiségek), hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek” – fogalmazott.

A polgármester azt mondta, hogy a hatóságok munkáját a helyi lakosság is segíti. A verőcei Dunai Hajózásért Egyesület az eltűntek keresésében, míg helyi vállalkozók, például a cukrászda kávéval és süteménnyel segít a hatóságoknak.

Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »