Szeptember 13-tól a sárga zónába kerülhet Ukrajna és halálos balesetet szenvedett egy kiskorú Kárpátalján: szeptember 6-i hírösszefoglaló

Szeptember 13-tól a sárga zónába kerülhet Ukrajna és halálos balesetet szenvedett egy kiskorú Kárpátalján: szeptember 6-i hírösszefoglaló

Szeptember 13-tól a sárga zónába kerülhet Ukrajna; Halálos balesetet szenvedett egy kiskorú Kárpátalján; Feleségét és lányát is meg akarta ölni egy férfi Kárpátalján; Vörös karanténzóna esetén távoktatásra térnek át az iskolák Ukrajnában; Ukrán tisztifőorvos: elkerülhetetlen egy újabb zárlat bevezetése. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 6-án.

Az Egészségügyi Minisztérium beadványt továbbított a Miniszteri Kabinetnek, mely szerint Ukrajna már szeptember 13-án a sárga zónába kerülhet. Viktor Ljasko, az Egészségügyi Minisztérium vezetője az egyik ukrán tv-csatorna műsorában elmondta, hogy a tárca javaslatot nyújtott be a Miniszteri Kabinetnek arról, hogy Ukrajnát helyezzék át a sárga karanténzónába. Várhatóan a karantén szigorítása már jövő hétfőn megtörténik.

Kárpátalján a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai vizsgálják azt a közlekedési balesetet, melynek során egy betonkerítésnek csapódott egy motorkerékpár. A 17 éves sofőr életét vesztette, 17 éves utasát pedig fejsérüléssel a kórházba szállították. Kiderült, az utas ittas állapotban volt. Az illetékes hatóságok vizsgálják, hogy milyen állapotban vezetett a sofőr.

Hírdetés

Kárpátalján a Técsői Kerületi Rendőrség nyomozói büntetőeljárást indítottak egy 53 éves és egy 23 éves técsői járási nő szándékos meggyilkolásának kísérlete miatt. A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és ideiglenes letartóztatásba helyezték. A rendőrök a helyszínről egy kalapácsot és egy kést foglaltak le, amelyek állítólag a bűncselekmény eszközei voltak.

Ukrajnában a középfokú oktatási intézmények akkor térnek át a távoktatásra, ha a járás vagy város a karanténkorlátozások vörös zónájába kerül. A narancssárga vagy sárga zónában az ikolák csak akkor folytathatják jelenléti oktatást, ha a személyzet 80%-a oltva van a koronavírus ellen. A zöld zónákban azonban az oktatási folyamat a szokásos módon folytatódik.

Elkerülhetetlen, hogy ismét szigorú korlátozásokat vezessenek be a járványhelyzet romlása miatt Ukrajnában – jelentette ki Ihor Kuzin országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese egy hétfői tévéműsorban. Eközben a járvány tavaly tavaszi kitörése óta a betegségben elhunytak száma meghaladta az 54 ezret az országban. A tisztségviselő közölte, egyelőre nincs konkrét időpontja a korlátozások szigorításának.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »