Még mindig vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal a Nutriversum Kft. reklámüzeneteit

Még mindig vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal a Nutriversum Kft. reklámüzeneteit

Még mindig vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal a Nutriversum Kft. reklámüzeneteit

2020 októberében vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítő termékeket forgalmazó vállalkozással szemben, mert a vállalkozás – a gyanú szerint jogsértő módon – orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.

Hírdetés

A hivatal vizsgálatában azt valószínűsíti, hogy a Nutriversum a YouTube-csatornáján elérhető, dr. Gődény György – a koronavírussal kapcsolatban szkeptikus megnyilvánulásairól ismertté vált – gyógyszerész szereplésével készült két, koronavírussal kapcsolatos videójában, valamint egy 16 részes, „Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű videósorozatában olyan állításokat tett közzé, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak. Az európai közösségi szabályozás értelmében ugyanis élelmiszerekkel kapcsolatban nem engedhető meg olyan, egészségre vonatkozó állítás, amely orvos, egészségügyi szakember vagy – bizonyos kivételekkel – egészségügyi szervezet ajánlásaira hivatkozik.

Az ilyen reklámüzenetek, tartalmuk valóságától függetlenül, jogsértőnek minősülnek.

A Privatkopo.hu az ügyben megkereste a Gazdasági Versenyhivatalt, a hatóság a bűnügyi portál érdeklődésére azt közölte, hogy „a versenyfelügyeleti eljárás nem zárult még le, továbbra is folyamatban van.”

A cégnyilvántartás szerint a Nutriversum Kft. többségi tulajdonosa a BEDECO Italporgyártó és Forgalmazó Kft.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »