Matovič nem enged a 48-ból, illetve Szlovákiából

Matovič nem enged a 48-ból, illetve Szlovákiából

Igor Matovič nem az az ember, aki feladja, az előző választások nyerteseként nem engedi át Szlovákiát. Illetve az első számú Szlovákiát kénytelen a népakaratnak megfelelően minimum négy évre (bár kit tudhatja ezt előre ebben az országban) átengedni gyűlölt ellenfelének, Robert Ficónak, ezért aztán kreált magának egy másikat, egy pót-Szlovákiát. 

Pártja, az OĽaNO a választásokra sebtében átvedlett OĽaNO és barátaira, majd miután az egyszerű emberek, független személyiségek és barátaik képződmény sem hozta az általa remélt eredményt, mert a választópolgárok már nem kértek Igorunk áldásos ténykedéséből, ő erős felindulásból kreált magának egy másik Szlovákiát.

S ha már az eredetit elhappolták előle, az általa sebtében kreált másikat ezúttal nem az egyszerű emberekre, még csak nem is Micimackó barátaira és üzletfeleire alapozza, hanem úgymond a Szlovákiával törődő becsületes emberek iránti elkötelezettségre óhajtja építeni. De fogalmazhatnánk úgy is, hogy ezt a szépen csengő fogalmat igyekszik majd lejáratni, hiszen ha a becsület iránti elkötelezettség alapjait nem is sikerült mindeddig leraknia, tegnapi parlamenti  szereplésével a lejáratást serényen folytatta.

Hírdetés

Az olyan szóvirágok ugyanis, mint a pöcegödör, hulladék, piros tanga, férfivendégek és egyebek, melyekkel többek között az újdonsült házelnököt illette, kizárólag a lejáratást szolgálják, a Szlovákia mozgalomét is és az országét is, amit pechjére úgy hívnak, mint Igorunk legújabb projektjét. Mi tagadás, szép kis országimázs, ha ezt valaki előre látta volna, bizonyára levédeti a Szlovákia nevet!

Mennyivel jobban teszi például az ugyancsak hoppon maradt Jaroslav Naď, hogy ezután már nem Szlovákiát boldogítja, hanem a cseh védelmi miniszter fülébe duruzsolja majd Ukrajna fegyverrel való feltétlen támogatásának fontosságát, amit bizonyára Petr Pavel is nagyra értékel majd… Ahogy mondani szokás, mindenki képességei szerint, Matovičot például el tudnánk képzelni indulatkezelési tanácsadóként – csak az a a baj, hogy elsőként önmagán kéne kezdenie…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »