Márpedig a Benes-dekrétumok kérdése nem Szlovákia belügye!

Márpedig a Benes-dekrétumok kérdése nem Szlovákia belügye!

Lassacskán, remélem, felébrednek mindazok, akik valamiféle délibábos megihletettségtől fogva mindenféle csupa jót és szépet beleláttak Márki-Zay Péterbe. Mármint azokra gondolok csak, kikbe szorult némi nemzeti érzelem, jobboldaliságról pedig már ne is beszéljünk. A bolsevik szellemi emlőkön felnőtteknek ugyanis tökéletesen megfelel Márki-Zay, amikor is tökéletesen folytatja a nem túl szép kádári hagyományokat.

Kádár János mondta egykor, mikor látogatóban volt a hírhedt román diktátornál, Nicolae Ceaușescunál, hogy mindennel meg van elégedve, sőt, még az sem zavarta, mikor cinikusan a képébe vágta a román vezető Kolozsváron: üdvözlöm ezen az ősi román földön!

Nos, úgy tűnik, hogy Isten ne adja, de ha Márki-Zayból miniszterelnök lenne, hasonlóan viselkedne, mondjuk az ősi szlovák Pozsonyban… Miből gondolom mindezt? Hát csak abból, amit ő maga mondott.

Nagyinterjút adott Márki-Zay Péter a szlovák Denník N-nek, ahol elrebegte a véleményét a határok nélküli, egyesült Európáról, lojalitásról az EU-felé, „a NATO-t kínai hadgyakorlatok kapcsán eláruló Orbán Viktorról”, aki ráadásul „migránsokra cseréli a magyarokat”. Sőt szerinte a kettős állampolgárság szlovák belügy, és felelős politikusként nem avatkozna bele a Benes-dekrétumok ügyébe. Úgy látszik nemcsak a BBC, hanem a DenníkN is megkapta a feladatot, hogy a nagyvilágban is közismertté kell tenni Hódmezővásárhely polgármesterét, ha már egyszer fura körülmények között megnyert egy mérvadó előválasztást

közli a felvidéki ma7.

Benes dekrétumai régóta fájdalmas pontok a magyarság számára, ezt a szlovák kormánynak is meg kellene értenie. Azt azonban még egyszer hangsúlyozom, hogy nem kívánok a külföldi magyarok belügyeibe beleavatkozni. Orbánnal ellentétben mi nem csak akkor szeretjük őket, ha olyan vezetőket választanak, akiket mi akarunk

– fejti ki.

Hírdetés

Végül beszélt a két ország történelemszemléletének összeegyeztethetetlenségéről is. Eszerint a magyaroknak el kell fogadniuk, hogy a szlovákok Szlovákia területén éltek az elmúlt ezer évben, pedig a térképen Magyar Királyságként szerepel.

Ez utóbbit igen nehézkes értelmezni, ne is próbálkozzunk vele.

De ami a lényeg. A Benes-dekrétumoknak még az Európai Unióban sem szabadna léteznie, egész egyszerűen a jogharmonizációs folyamatban, mikor Szlovákia a felvételi eljáráson ment keresztül, ki kellett volna rostálódnia. De nem történt meg. Sőt, még csak azt sem lehet mondani, hogy ne fejtene ki joghatást, hiszen az elmúlt években azért volt itt-ott alkalom, hogy erre hivatkozva lépett fel a szlovák állam.

A Benes-dekrétumok a kollektív bűnösséggel bélyegzik meg a magyarságot, ez nem szlovák belügy, ez a magyarság ügye! A Kárpát-medencei magyarság egy és oszthatatlan, így tehát mindazok, kikben magyar szív dobog, egy pillanatig sem gondolhatják azt, hogy ez szlovák belügy volna, hiszen minket érint, hogyan is lehetne az?

Ennyit újfent a „nagyon konzervatív”, Márki-Zayról. Lesz még ilyen bőven, abban biztos vagyok.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »