Magyar ajkú polgármestere lett Galántának. Kolek Péter elutasítja a korrupciót

Magyar ajkú polgármestere lett Galántának. Kolek Péter elutasítja a korrupciót

Hihetetlen választási eredmények születtek a Galántai járásban. A nagy lehetőségek és magyar szempontból pozitív irányú változások választásának lehettünk tanúi. Hosszú idő után újra magyar ajkú polgármestere lesz Galántának. A járási várost a Szövetség által támogatott Kolek Péter vezeti majd.

A változások szele fújt több helyen a választások során a Galántai járásban. A legnagyobb változás a járási városban következett be, ahol a választópolgárok egyértelműen kifejezték, azt a polgármestert támogatják, aki a nyílt kommunikáció híve, korrupció elleni harcot és egy konzervatív, nyugodt, fejlődő Galánta arculatát kínálja.Galántán összesen 13 954 választópolgár van, ebből 5295-en szavaztak. Kolek Péter 2896 szavazatot kapott, Peter Paška 2118-at, míg a harmadik jelölt, Szalay Tibor 135-öt. 

A Szövetség által támogatott Kolek Péter Peter Paškát váltja majd a polgármesteri székben.

Kolek Péter 49 éves, három gyermek édesapja, politológus. Az elmúlt időszakban a galántai Városi Művelődési Központ igazgatója, azt megelőzően hosszú évekig volt Galánta város képviselője. Közel nyolcszáz szavazattal győzte le elődjét.

Hírdetés

„Hatalmas öröm ez számomra. Egyértelmű jelet kaptunk, hogy a galántaiak változást szeretnének. Viszont nem csak hatalmas megtiszteltetés ez, de óriási felelősség is”

– nyilatkozta portálunknak pár perccel megválasztása után Kolek Péter, aki a galántai Északi lakótelepen tartotta eredményváróját.

Elsősorban erős és jól működő önkormányzati képviseletet szeretne kialakítani, fontos számára a nyílt és jó kommunikáció, mind a képviselőkkel, mind a polgárokkal. Kampányát három alappillérre építette fel, amelyeket be is akar tartani: Közösséget kell építeni, nem pedig megosztani az embereket. Zérótoleranciát hirdetett a korrupcióval és a csalásokkal szemben, valamint szeretné nagy mértékben bevonni a város polgárait a döntéshozatalba. Első feladatként a képviselőtestülettel való egyeztetést, és a Városi Hivatal osztályainak vezetőivel való tárgyalást tűzte ki.

A Szövetségnek négy városi képviselője lesz Galántán: Chomča Ervin, Bíró László, Barczi Zsolt és Takáč Zsolt személyében, de a független jelöltek között is többen vannak, akik támogatják a magyar ügyeket is Galántán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »