Kiütéses ötgólos érsekújvári győzelem a címvédő Slovan ellen

Kiütéses ötgólos érsekújvári győzelem a címvédő Slovan ellen

A szlovák jégkorong-bajnokság pénteki fordulójában az Érsekújvár a címvédő és listavezető pozsonyi Slovant fogadta, és nem kis meglepetésre Majorossék valósággal átgázoltak a címvédőn.

A találkozó igazi rangadónak ígérkezett, hiszen a bajnokság első két helyén álló gárda csapott össze.

Az első harmad hajrájában a hazaik is növelhették volna előnyüket, de végül maradt az egygólos hazai vezetés. A második harmadban szintén az újváriak találtak be, és ezzel megduplázták előnyüket, a pozsonyiak hiába próbálkoztak 17 kapuralövéssel, nem jártak sikerrel a nagy formában védő Kantor ellen.

Hírdetés

A találkozó záró játékrészében az érsekújváriak újabb gólokkal biztosították be magabiztos győzelmüket.

A harmadik újvári gólhoz mindössze 28 másodpercre volt szüksége a hazai együttesnek, miután Jackson másodszor is eredményes volt a találkozón. Nem egész öt perccel később Johnson is betalált. A pozsonyiak hiába próbálkoztak a harmadik harmadban is kapuralövésekkel, nem tudták mattolni a remek formában védő újvári kapust, aki elképesztő módon 49 lövést hárított. A végeredményt az 57. percben Tomaš Mikúš állította be.

Ötgólos kiütéses sikerével az Érsekújvár egy pontra megközelítette a Slovant a tabellán.

A pozsonyi együttes zsinórban öt győzelem után kapott ki, ráadásul első vereségüket könyvelhették el a szezonban a rendes játékidőben. Az Érsekújvár vasárnap kerületi rangadón fogadja a Nyitra együttesét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »