Kik lehetnek Heger új emberei a kormányban?

Eduard Heger az elkövetkező napokban jelentheti be, ki foglalja majd el a lemondott SaS-es miniszterek helyeit.

A nyilvánosság kíváncsian várja a neveket, de annál inkább szeretnének megoldásokat hallani az energiaválságra. Ebben a tekintetben fontos feladata lesz az új gazdasági miniszternek, amely poszt egyik várományosa a DenníkN információi szerint akár Karol Hirman energetikai szakember is lehet, aki jelenleg külföldön tartózkodik és nem akarta kommentálni ezen híreket.

Az oktatási miniszter posztjára a legnagyobb esélyes Daniel Bútora, aki felsővezetői oktatásokat is vezet, de Richarda Vašečka jelölése sem kizárt, aki a szakterület parlamenti bizottságának elnöke.

Hírdetés

Az igazságügyi tárca várományosa Ľudovít Bradáč lehet, aki ma már nem aktív bíró, de jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A megüresedett külügyminiszter posztját Rastislav Káčer foglalhatja el, aki jelenleg Szlovákia csehországi nagykövete. Káčer kapcsán fontos kiemelni, Orbán Viktor is többször bírálta.

Egyelőre egyik forrás sem kezeli biztosra egyik jelöltet sem, mivel ebben az időszakban nem tűnik kis kihívásnak a minisztériumok vezetésének vállalása.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »