Ivan Korčok: Ukrajna támogatása Szlovákia érdeke

Ivan Korčok: Ukrajna támogatása Szlovákia érdeke

Ukrajna támogatása Szlovákia érdeke – hangsúlyozta Ivan Korčok szlovák elnökjelölt és volt külügyminiszter az ukrajnai orosz invázió kezdetének második évfordulója kapcsán. Kijelentette, hogy Ukrajnában csak akkor lesz béke, ha Oroszország abbahagyja a harcot.

„Pontosan két éve, hogy az Orosz Föderáció úgy döntött, hogy lábbal tiporja a nemzetközi jogot és megtámadja keleti szomszédunkat, Ukrajnát” – mondta Korčok. Kijelentette azt is, hogy ez idő alatt láttuk a szlovákok szolidaritását, az ukrán nép hősiességét, valamint a háborús bűnöket és a polgári célpontok bombázását.

Szavai szerint Szlovákia nem győzte meg kellőképpen az embereket, és nem magyarázta el nekik, hogy az ukrajnai háborúnak milyen végzetes hatása van Szlovákia és Európa biztonságára. Kritizálta a populistákat és egyes politikusok kijelentéseit. Hangsúlyozta, hogy Szlovákia érdeke, hogy Ukrajna biztonságos partner legyen az Európai Unióban.

Hírdetés

„Ukrajna biztonsága a mi biztonságunkat is növeli. Egy virágzó Ukrajna új fejlődési lehetőségeket jelent Szlovákia keleti része számára. Az is világos, hogy minél többet veszít Ukrajna, annál közelebb kerül a háború a határainkhoz” – mutatott rá.

A magyargyűlölő Korčok burkoltan Magyarországot is felemlegette, amikor támadta egyes politikusok „hamis békefelhívásait”, ahogy azokat a nézeteket is, amelyek szerint Ukrajnának el kellene fogadnia területei egy részének elvesztését.

„A béke első feltétele azonban az, hogy az orosz bombák ne hulljanak többé ukrán iskolákra, óvodákra és kórházakra. Azt pedig az ukránokra kell bíznunk, hogy eldöntsék, milyen békét fogad el Ukrajna és milyen körülmények között. Addig is kötelességünk támogatni Ukrajnát, és mindent megtenni, hogy megvédjék magukat” – zárta.

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »